Hlavní obsah

Pruhy nepatří jen námořníkům, zkuste je i vy

Novinky, Eva Dvořáková

Modrá, bílá, červená, nesmrtelné pruhy. To je kombinace, která kdysi patřila námořníkům. Jenomže námořnický styl se stal oblíbeným i mezi obyčejnými smrtelníky a pruhovaná trika i tílka vídáme téměř na každém kroku. Zařaďte je do svého šatníku i vy.

Foto: Profimedia.cz

Vyjděte létu vstříc v námořnickém stylu.

Článek

Námořnický styl je velmi ležérní i zábavná záležitost v jednom. Také sluší všem ženám, a to bez výjimky. Prim hraje to, jak se v oblečení cítíte a jestli vám je tento styl blízký.

Pruhovaná móda se právem přisuzuje právě námořníkům, ale kdo z ní udělal módní záležitost, a navíc si na ní udělal jméno? Byla to ikona Coco Chanel, která v roce 1917 nabídla zákaznicím ženského pohlaví první pruhované triko vůbec. To odstartovalo pruhované šílenství, které víceméně trvá až dodnes.

Volný čas aneb Hlavně pohodlně

Zamyslete se nad svým pohodlím, které by mělo hrát ve vašem volném čase hlavní roli. Oblíbené kraťasy oživte pruhovaným červeným trikem, na nohy nazujte roztomilé baleríny, vyzkoušet můžete i malou kabelku ve tvaru srdce. Okolo pasu, nebo do ruky nezapomeňte na svetřík, který se hodí za každého počasí.

Foto: Archiv firem

Modrý svetr a pruhované triko, 249 a 249 Kč obojí Ann Christine. Balerínky s mašlí, CCC 299 Kč. Srdíčkovitá kabelka, Lindex 699 Kč. Bílé kraťasy, H&M 249 Kč. Bílé potrhané kraťasy, Mango, 449 Kč.

Nebo zkuste šaty, pokud jsou vám příjemnější. Opět volte jednoduchý model, jednobarevné šedé, bílé či černé, s tkaničkou v pase. Místo svetříku vám skvěle poslouží košile do pasu, na krk si připněte vtipnou stříbrnou kotvu. Námořnickému looku dodáte šťávu velikou kabelou, kam se na letní piknik vejdou potraviny a klidně i lahev dobrého vína. Do kabely také přibalte teplé ponožky, které se, stejně jako svetřík či košile, mohou skvěle hodit.

Foto: Archiv firem

Džínová košile, Gate 398 Kč. Ponožky s kotvami, Zoot 249 Kč. Kotva na krk, New Yorker 179 Kč. Pruhovaná kabela, Zoot 1699 Kč. Šedé šaty, reserved, info o ceně v obchodě.

Elegantní v rudé i neonová extravagance

Kdo by odolal něžným šatičkám s kotvami? Zkombinujte je s rudou rtěnkou a také zajímavě řešenými balerínkami totožné barvy. Pokud si nebudete vědět rady s kabelkou, popadněte nejlépe čistě bílou, černá by působila poněkud moc tvrdě. Další variantou pak je, pokud se chystáte na večírek, do ruky vzít, jak jinak než rudé, psaníčko. Svetřík je pouze praktickým doplňkem. I v létě se dá nepěkně nastydnout.

Foto: Archiv firem

Šaty s kotvami, Zoot 1899 Kč. Světlemodrý svetr, F&F 499 Kč. Bílá kabela, Zara 799 Kč. Červené botičky, Zara 799 Kč. Červená rtěnka, Topshop, info o ceně v obchodě.

Nevadí vám trocha extravagance a rádi zkoušíte nové styly a barevné kombinace? Pak je čas na to, abyste si začali pohrávat s myšlenkou neonů ve vašem šatníku. Pruhované šaty by byly samy o sobě dosti nezajímavé, proto je doplňte úžasnými, přesto trošku „crazy”, námořnickými balerínkami. Nebojte se, barvy se bít nebudou. Tmavě modrá na botách ladí k tmavým pruhům i k saku, růžová s červenou není problém a zajímavý neon je třešničkou na dortu. Na závistivé pohledy pak můžete koukat zpoza zrcadlových brýlí s bílými obroučkami.

Foto: Archiv firem

Pruhované šaty, Gate 248 Kč. Krátké sáčko, Tamsin 1660 Kč. barevné mokasíny, Crocs 1690 Kč. Šaty s nabíráním, Lindex 699 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám