Hlavní obsah

Módní inspirace na jarem laděnou svatbu

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro a léto jsou roční období, která přirozeně lákají zamilované páry k tomu, aby společně stanuli před svatebním oltářem. Svateb je v tomto období nejvíce, a jestliže nějaká taková čeká i vás, inspirujte se, jak se na ni jakožto hosté obléci.

Foto: Profimedia.cz

Chystáte se na svatbu? Inspirujte se, co na sebe.

Článek

Základem jsou šaty. Ty by určitě ale neměly být příliš vyzývavé, hlavní pozornost si totiž zaslouží nevěsta, proto zapomeňte na hluboké výstřihy, které lákají pohledy pánů, i na lechtivé rozparky a vybírejte spíše korzetové šaty nebo takové, jež sice kopírují siluetu, neukáží ale víc, než je potřeba. Délkou by vždy měly sahat minimálně kousek nad kolena, kratší verze si nechte na jiné příležitosti.

Sázejte také na eleganci a střídmost. To ovšem neznamená, že se musíte držet u země. Odvažte se třeba zajímavým doplňkem, jakým může být spona do vlasů nebo květinová či štrasová čelenka.

Foto: Archiv firem

Modré šaty s krajkovým pasem, lodičky poseté jemnými kamínky, obojí Karen Milen, info o ceně v obchodě. Zlatá květinová spona do vlasů, 199 Kč, zlaté psaníčko 299 Kč, obojí H&M.

Záleží samozřejmě i na místě, kde se svatba odehrává. Pokud se koná v kostele, zvolte formálnější oděv anebo se klidně zeptejte nevěsty či ženicha a poraďte se, jaké šaty byste měli obléci. Neznalost v tomto případě neomlouvá.

Pokud se ale jedná o venkovní svatbu, klidně zvolte odvážnější model a šaty s áčkovým střihem. Nezapomeňte ale opět na přísloví, že méně je někdy více.

Foto: Archiv firem

Oranžové šaty s květy, Lindex 999 Kč. Neonové baleríny poseté flitry i psaníčko ve tvaru rtů, obojí Asos. Květinová čelenka k uvázání do vlasů, Topshop, info o ceně v obchodě.

Co se týče barev, vyhýbejte se bílé i černé. A to dokonce i kombinaci obou dohromady. Spousta lidí totiž věří, že černá barva na svatbě může přinášet smůlu. Protože jde o veselou, avšak slavnostní událost, klidně volte pestré jarní barvy.

Lososová, nebesky modrá, jemná žlutá, oranžová, nebo světle zelená jsou ideální. Volíte podpatky? Nemusí to být nutně ty dvaceticentimetrové, stačí nižší. Pokud se na ně necítíte, obujte baleríny. Do ruky ani na rameno nepatří objemná kabela, ale slušivé psaníčko. Na šaty se hodí i krajka. A to především na večerní, posvatební párty.

Foto: Archiv firem

Krajkové vypasované šaty, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Perlový náhrdelník, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě. Luxusní psaníčko poseté kamínky, Mango 1500 Kč. Elegantní krémové lodičky, F&F XXKč.

Reklama

Související témata:

Související články

Inspirujte se módou z londýnských ulic

Je něco, co bychom se mohli od Britů naučit? Určitě. Rozhodně by to mohla být lehkost a styl, a také s jakou samozřejmostí, téměř sobě vlastní, umí nosit...

Výběr článků

Načítám