Hlavní obsah

Kontroverzní titulní strany světových magazínů, které pobouřily veřejnost

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tištěné magazíny mají na mediálním trhu zatím stále své velké a nezanedbatelné místo. Spousta lidí je odebírá a čerpá z nich inspiraci. Občas se ale na jejich titulní straně objeví fotografie, která vyvolá rozruch. Podívejte se na ty nejznámější z nich.

Foto: Profimedia.cz

Angelina Jolie na titulce časopisu W. Série fotek z hereččina soukromí vyvolala rozruch. Vidět je chtěl každý.

Článek

Kanye West a Kim Kardashianová

Foto: Profimedia.cz

Kanye West a Kim Kardashianová

Svatební fotografie rapera Kanye Westa a jeho snoubenky, uměle vytvořené celebrity Kim Kardashianové, se objevila na titulní stránce oblíbeného časopisu Vogue. Pár také zveřejnil datum svatby, která by se měla uskutečnit  letos v květnu v romantické Paříži.

Ne všichni ale svatební titulku obdivovali, spoustu čtenářů obálka rozhněvala, a stejně tak i celebrity. Vzhledem k tomu, že se Vogue řadí mezi hlavní jedničky na trhu, mnoho lidí nechápalo, jak může být na titulní stránce zobrazen tento kontroverzní pár. Herečka Sarah Michelle Gellarová, známá například jako Buffy, přemožitelka upírů, napsala na svůj internetový účet a vyzvala tak i své fanoušky: „Dobrá, myslím si, že je čas zrušit své předplatné časopisu Vogue. Kdo se přidá?”

Kate Winsletová

Foto: Profimedia.cz

Kate Winsletová

Hvězda filmu Titanic, krásná Kate Winsletová, se také objevila na obálce prestižního Vogue. Ovšem na první pohled bylo jasné, že není vše úplně tak, jak by mělo být. Nikdo si totiž nedokázal vysvětlit její tajuplnou krásu, která zaplavila novinové stánky v říjnu roku 2013, kdy shodou okolností oslavila své osmatřicáté narozeniny.

Na hereččině tváři jako by se snad ani stárnutí nepodepsalo. To naznačovala dokonale jemná pleť kolem očí, bezproblémová pleť s absencí vrásek, pomněnkově modré oči a nádherně nadýchané lokny. Bohužel byl tento starý trik odhalen a na vině byl samozřejmě časopis, který použil možná až příliš vylepšení, aby herečka vypadala co nejvíce mladě. Jenomže v roce 2003 se Winsletová nechala vyfotit na titulku časopisu GQ a nebyla spokojená. Vyjádřila se: „Ta retuš byla příliš. Nevypadám tak, ani bych tak vypadat nechtěla.” Proč se ale po deseti letech historie opakovala, k tomu už se oblíbená celebrita nevyjádřila.

Janet Jacksonová

Foto: Profimedia.cz

Janet Jacksonová

Sestra krále popu, předčasně zesnulého Michaela Jacksona, způsobila titulkou časopisu Rolling Stone v roce 1993 pozdvižení! Zpěvačka je na ní zobrazena takzvaně „nahoře bez” a její vnady zakrývají cizí mužské ruce. Lascivní pohled Jacksonová ještě přikrášlila vyzývavě zvednutým obočím a vysoce posazenými kalhotami s rozepnutým knoflíkem. Titulek hned pod jejím jménem hlásá: Janet Jacksonová: Radost ze sexu. Časopis šel tehdy určitě na dračku.

Demi Moorová

Foto: Profimedia.cz

Demi Mooreová

V sedmém měsíci těhotenství se na titulce časopisu Vanity Fair ukázala herečka Demi Moorová. Dnes je označována za jednu z nejuznávanějších a nejlepších titulních stran všech dob, ovšem v roce 1991 byla většina veřejnosti odvážnou fotkou velmi pobouřena. Časopis byl obviňován z toho, že je obálka příliš obscénní a groteskní. Tehdy se zřejmě nikdo nepozastavil nad tím, jak nádherná může být nahá žena v očekávání potomka. Ledy byly ale nakonec prolomeny a titulka inspirovala spousty dalších slavných matek k tomu, aby se v požehnaném stavu nechaly vyfotit.

Jessica Simpsonová

Foto: Profimedia.cz

Jessica Simpsonová

Postupem času začali nejen novináři, ale i celý svět vnímat, jak průlomová byla fotografie těhotné Demi Moorové. V roce 2012 se na obálce Elle objevila herečka a zpěvačka Jessica Simpsonová. Byla to náhoda, že na fotce byla v téměř totožné póze jako v roce 1991 její kolegyně? O to se přela spousta kritiků i fanoušků obou celebrit.

I před dvěma lety představovala ale těhotná a nahá žena na titulní straně pro některé lidi stále velký problém. V supermarketech se ve velkém začaly přes magazíny lepit kusy kartonů tak, že byl vidět jen název časopisu a hereččina hlava. Mluvčí řetězců, kde se tehdy cenzura provedla, se vyjádřil, že tak učinili na základě několika stížností. Jessica zároveň přiznala, že její inspirací byla právě obálka Vanity Fair, kde zapózovala již zmíněná Demi Moorová.

Anna Paquinová, Alexander Skaarsgard a Stephen Moyer

Foto: Profimedia.cz

Anna Paquinová, Alexander Skaarsgard a Stephen Moye

Herci oblíbeného seriálu True Blood (Pravá krev) neváhali, a když byli osloveni kultovním časopisem Rolling Stone, svlékli se a nechali se postříkat falešnou krví. Ta totiž symbolizovala seriál, ve kterém hrají. Ten je založen na knižní sérii  spisovatelky Charlaine Harrisové a pojednává o soužití lidí a upírů ve fiktivním městečku Bon Temps v Lousianě.

Tentokrát to ale nebyla nahota, kvůli které mnoho lidí začalo ironicky zvedat obočí. Fanoušci seriálu, který je vysílán od roku 2008 a letos v létě odvysílá svou poslední sedmou sérii, si nemohli nevšimnout dokonale vyhlazených a nerealistických těl všech herců. I jejich tváře byly znatelně upraveny pomocí zázračného photoshopu.

Jennifer Anistonová

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Anistonová

Miláček Ameriky, sympatická a věčně usměvavá herečka Jennifer Anistonová se v roce 2009 svlékla pro časopis GQ. Na sobě měla pruhovanou kravatu, kterou doplňoval jen nádherný úsměv. Herečka, která byla vždy vnímána jako naivní děvčátko, především díky své roli Rachel ve slavném seriálu Přátelé, najednou všechny ohromila.

Tehdy se mezi jejími méně nadšenými fanoušky spekulovalo, co se jen s herečkou stalo, že se nechala přemluvit k tak odhalenému focení? Odhalená se v roce 1996 objevila už na titulce Rolling Stone, ovšem tentokrát odhalila daleko více. Můžeme jen spekulovat, zda za odvážnou fotkou byly peníze. Jisté je ale to, že v době, kdy vyšel časopis GQ, bylo Anistonové čtyřicet let. Vypadala a stále vypadá doopravdy skvěle a za to jí patří velká poklona.

Lady Gaga

Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga

Vzhledem k tomu, že tato umělkyně už šokovala naprosto vším, čím jen mohla, její fotka na titulní straně britského časopisu Q pobouřila maximálně tak ty, kteří šli jen shodou okolností okolo stánku s novinami na nákup. Zpěvačka si špičatými latexovými rukavicemi zakrývá prsa. Co ovšem mnohé možná překvapilo, byla podivná boule, která se jí rýsovala pod černými kalhotami s bodci po stranách. Zpěvačka ráda šokuje, proto se nechala vyfotit v této kontroverzní póze s relativně obscénní tematikou.

Časopis s Lady Gaga samozřejmě způsobil lehké rozhořčení. Zpěvačka ráda a často chodí buď nahá, nebo ve spodním prádle a jejím posledním excesem bylo, že se nechala na svém koncertě pozvracet dívkou, která se procházela po pódiu a popíjela zvláštní barevný nápoj. Načež si vyvolala zvracení a popovou zpěvačku pozvracela. „Zvrácená” titulka je proto v porovnání s tímto koncertním počinem jen zanedbatelným gestem, které by mohlo projít bez sebemenšího povšimnutí.

Angelina Jolie

Foto: Profimedia.cz

Angelina Jolieová

Jeden z nejoblíbenějších hereckých párů, Angelina Jolie a Brad Pitt, si své soukromí velmi hlídá. Poprask ovšem nastal ve chvíli, kdy se partner herečky rozhodl prodat edici soukromých fotografií své půvabné partnerky. Projekt byl dopředu naplánován a Pitt byl vyzván kreativním ředitelem časopisu W, aby kolekci nafotil. Cílem bylo zachytit jednu z nejsledovanějších žen světa, jak funguje v osobním životě, a hlavně jak vypadá v intimních chvílích v rodinném kruhu.

Série byla zveřejněna ve stejnojmenném časopise a nejpovedenější fotografie Angeliny, kdy zrovna pózovala u kojení, se objevila přímo na titulní straně. A měla velký úspěch. Herečka ukázala, že zvládá nejen filmové role. Ukázala se především i jako stále usměvavá manželka a milující matka.

Reklama

Související témata:

Související články

Celebrity, které neumějí stárnout

Vrásky k přibývajícím rokům patří, to si musí časem připustit každý. Stárnutí je neúprosné a nevybírá si, ale někteří lidé ho vnímají velmi tragicky. Především...

Slavní otcové, kterým rodičovství svědčí

Pohled na pěkného muže jistě každou ženu potěší. Pokud jde navíc o sexy jedince, který se pyšní vlastními potomky, je to pro mnohé dámy doslova lákadlo....

Výběr článků

Načítám