Hlavní obsah

Jak vybrat rtěnku podle barvy vlasů

Novinky, Eva Dvořáková

Podzimní líčení svádí k barevným rtům. Trik je v tom, že když se žena namaluje barevnou rtěnkou, nemusí pak zvýrazňovat oči linkami nebo stíny. Jednoduchost líčení stačí postavit na rtech, které dokážou skvěle podtrhnout sex appeal a ušetří čas při ranním zkrášlování.

Foto: Profimedia.cz

Jaká barva rtěnky sedne k vaší barvě vlasů? Výběr je velmi individuální a záleží na osobních preferencích. Obecně ale pro světlé typy platí růžová, pro rusovlásky červená a brunetky si mohou dovolit téměř všechny barvy.

Článek

Pokud hledáte barvu rtěnky pro každodenní nošení, rozhodně se zaměřujte především na matné a nepříliš lesklé konzistence. Co se týče celkového líčení, základem je nanést na pleť podkladovou bázi a poté make-up v přirozeném odstínu. Nejpreciznějšího krytí všech nedostatků pleti dosáhnete pomocí speciálního štětce, kterým make-up nanesete postupně na celou tvář.

Takto připravenou pleť poprašte pudrem ve vašem přirozeném odstínu. Kontury obličeji dodáte lehkým bronzerem nebo jemnou tvářenkou v meruňkovém odstínu. Řasy stačí probarvit černou řasenkou. Dbejte na to, aby zbytek líčení byl jen velmi decentní.

Na zvyk, že rtěnka by se měla namalovat, obtisknout do papírového kapesníčku a pro dokonalou intenzitu a sytost barvy namalovat znovu, můžete dávno zapomenout. Dnes se většina sytě barevných rtěnek vyrábí tak, aby po pouhém jednom nanesení dodržely slibovanou intenzitu barvy a vydržely dostatečně dlouhou dobu. Pro dokonalý efekt, například při večerním líčení, orámujte rty konturkou v podobné barvě.

Růžová pro blondýny

Ženy s blond vlasy mají většinou i světlejší tón pleti. Tudíž jim ve velké většině budou slušet spíše růžové tóny rtěnek. Volba je velmi individuální a škála barev se pohybuje od světle perleťových, až po křiklavě růžovou, připomínající rozkvetlé pivoňky. Červená na blondýnkách působí příliš tvrdě a lacině.

Foto: Profimedia.cz, archiv firem

1. Tekutá Vášeň, Lush 465 Kč. 2. Malinově růžová, Avon Ultra Color 179 Kč. 3. Sytě růžová, L´oreal Rouge Caresse 199 Kč. 4. Na denní nošení, Gabriella Salvete Dolcezza 99 Kč.

Rudá pro zrzky

Živočišné rusovlásky mají volbu celkem jasnou. Neudělají krok vedle, když zvolí rudou nebo krvavě červenou barvu rtěnky.  Pokud se na tak výraznou barvu necítíte, zkuste o tón světlejší nebo barvu červené cihly. Pozor! Vyvarujte se oranžových tónů. Vaše zuby pak díky nim mohou působit zažloutle.

Foto: Profimedia.cz, archiv firem

1. V luxusním zlatě, Yves Rocher Grand Rouge 309 Kč. 2. Matně rudá, MAC Divine Night 500 Kč, k dostání od listopadu 2013. 3. Navržená supermodelkou Kate Moss, Rimmel Lasting Finish 129 Kč. 4. Do růžova, Dermacol Lip Seduction 149 Kč.

Brunety si mohou vybírat

Červená, rudá, růžová, perleťová nebo neutrálně hnědá. Majitelkám tmavé hřívy sednou snad všechny barvy. Nemusíte se bát výrazných odstínů, a barevných kontrastů s pletí, ale opět byste se měly vyvarovat všem rtěnkám s oranžovými tóny, či odlesky. Žluté zuby pak mohou celkový dojem pěkně pokazit.

Foto: Profimedia.cz, archiv firem

1. Svěží béžová, Estée Lauder Pure Color Vivid Shine 820 Kč. 2. Meruňková se třpytkami, Oriflame Power Shine Palladium 199 Kč. 3. Rtěnka s vysokým leskem, Bourjois Shine Edition 289 Kč. 4. Těmně rudá, Topshop Lip Bullet 290 Kč.

Reklama

Související články

Kvůli komu se ženy chtějí líbit

Ženy se chtějí líbit. Většina z nás se ráda hezky obleče, nalíčí a cítí se žensky. Kvůli komu? Mnoho žen na sebe dbá především kvůli mužům, nezanedbatelné...

Jak si vybrat ideální zimní kabát

Rozhodnout se pro kabát či bundu na nadcházející zimu, se může zdát velmi jednoduché. Mnoho lidí ho často zanedbává a koupí to, co se jim líbí a o funkčnosti...

Výběr článků

Načítám