Hlavní obsah

Šest triků, jak si jednoduše prodloužit nohy

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vám příroda nenadělila zrovna 180 centimetrů a občas se potýkáte se situacemi, kdy byste byla ráda o pár centimetrů vyšší, není to zas tak velký problém. Jestli nepatříte zrovna mezi milovnice vysokých podpatků, nevadí. Jehlové podpatky jsou tou nejjednodušší formou, ale existují i jiné a pohodlnější fígle a triky.

Foto: Profimedia.cz

Nevadí, že nemáte zrovna výšku a proporce modelek. Stačí přizpůsobit šatník s botníkem a v létě nohy pozlatit třpytivým bronzerem. Odměnou vám za to budou opticky delší nohy. Co na tom, že pouze dočasně.

Článek

Ať už jsou to notoricky známé podpatky nebo jiné hraní si s proporcemi, pár centimetrů navíc jistě ocení nejedna žena. Zkuste na chvíli oklamat své známé a vyzkoušejte šest stylových módních i kosmetických tipů, díky kterým možná uslyšíte příjemný kompliment.

Obujte pleťové boty

Pokud objevíte podpatky, které se co nejvíce podobají barvě vaší kůže, máte vyhráno. Jednoduchým trikem můžete zakamuflovat, kde končí nohy a začíná bota. Jde ale bohužel jen o sezónní záležitost, kterou se vyplatí zkusit v létě, například na večerní akci ke společenským šatům.

Vysoké (nejen) džíny

Džíny nebo šortky do pasu dokážou kouzla pro změnu s vašimi horními partiemi. Opticky prodlouží tělo, zejména tedy pas, a proto se na první pohled zdají delší i vaše nohy. Volte do široka střižené džíny a k nim obujte třeba boty na nízkém klínku s kulatou špičkou.

Zlatavé holeně

Možná se teď bronzer stane vaším nejlepším kamarádem. Pokud se ještě letos chystáte na exotickou dovolenou, přibalte si ho s sebou do kosmetické taštičky. Pokud oblečete kraťasy nebo minisukni, zahalte nohy, zejména holeně, do jemného bronzového poprašku.

V jednom tónu

Když obléknete kalhoty i boty ve stejném odstínu, vytvoříte tak elegantní, nepřerušenou linii, která přeje iluzi delších nohou. Tento styl ulice je ideální na denní nošení a nepodléhá žádnému ročnímu období.

Hezky do špičky

O prospěchu vysokých podpatků už víme, ale podobnou službu vám prokážou i boty do špičky. Zkuste ty s hlubokým „výstřihem“ na nártu. Ovšem vyhněte se jakékoliv obuvi, která má pásek přes nárt nebo se zapíná kolem kotníků. Opticky zkracuje.

Do široka

Nemusíte se vzdát svých oblíbených úzkých kalhot, ale je dobrý nápad investovat do páru kalhot se širokými nohavicemi. Nejenže se tento hippie styl pomalu ale jistě vrací do módy, ale kalhoty s širšími nohavicemi, případně i se zajímavými detaily, jako jsou nekonečné boční pruhy, vám prokážou dobrou službu. Opět je vhodné kombinovat s boty na klínku, které jsou o poznání pohodlnější než deseticentimetrové úzké podpatky.

Reklama

Související témata:

Související články

Trendy kotníčkové boty se hodí ke všemu

Ani nízké, ani vysoké, prostě tak akorát. Kotníčkové boty vídáme na ulicích dnes a denně. Pro důvod jejich oblíbenosti nemusíme chodit daleko. Jejich největší...

Výběr článků

Načítám