Hlavní obsah

Mistry osobního stylu v odívání se stáváme ve třiatřiceti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každá životní etapa v sobě ukrývá mnoho neznámého, ale i více méně charakteristického. Zatímco mládež je přímo posedlá módními trendy, třiatřicátníci vynikají ve schopnostech dokonalé kombinace nejrůznějších druhů oděvů, pomocí níž si utvářejí svůj jedinečný osobitý styl.

Foto: Profimedia.cz

Mezi pány hledá celá pětina inspiraci pro svůj šatník u slavných.

Článek

„Především kvůli nedostatku sebevědomí nebo kvůli urputné snaze končí mnoho z nás v oblečení, u něhož litujeme, že jsme ho kdy vzali na sebe,“ píše britský list Daily Mail, který cituje studii společností M a Oxfam.

„Ale to neznamená, že kreace, u nichž litujeme, že jsme si je kdy oblékli, končí v popelnici. Celá čtvrtina lidí je použije později v životě jako kostým na maškarní párty,“ píše dále Daily Mail.

Výzkum se přitom týká především žen, které mají nejnižší sebevědomí s ohledem na módu ve čtyřiadvaceti letech.

Jsou to ale právě muži, kdo sleduje mnohem více styl celebrit a nechá se jím ovlivnit. Mezi pány hledá celá pětina inspiraci pro svůj šatník u slavných. Čtyři z deseti mužů však vsázejí především na pohodlí a jednoduchost. Naopak celá třetina žen se snaží chodit oblékaná trendově, i když jí takový oděv nelichotí.

Reklama

Výběr článků

Načítám