Hlavní obsah

Kniha o zneužívání chlapců učitelkou šokovala Ameriku

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá autorka Alissa Nuttingová svou knihou Tampa vzbudila ve světě obrovské pobouření. V románu o učitelce posedlé čtrnáctiletými chlapci chtěla upozornit na problematiku, kdy na mužské sexuální oběti je pohlíženo jinak, než je tomu v případě žen, a zvolila pro to velmi odvážnou až šokující formu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kromě přesných popisků aktů je kniha plná grafiky se sexuálním podtextem, což je i důvod, proč ji v mnohých knihkupectvích nechtějí prodávat.

K napsání knihy Alissu vedl případ floridské učitelky Debry Lafaveové, která se v roce 2005 přiznala k sexu se svým čtrnáctiletým žákem. Když Alissa navštívila školu, kde Debra Lafaveová učila, byla zděšena, jak je na žáka pohlíženo. Jednalo se o velmi atraktivní blondýnu, tudíž chlapec nebyl vůbec vnímán jako oběť, ale spíš jako šťastlivec, který měl to potěšení užít si s nádhernou učitelkou.

„Lidé na zneužití chlapce vůbec nepohlíželi jako na trestný čin, ale jen jako na úžasnou zkušenost. Přičemž v nejednom případě, když se v podobné situaci ocitla dívka, tak společnost učitele okamžitě odsoudila,” vysvětluje pro Times své důvody pro napsání knihy Alissa.

Foto: HarperCollins Publishers

Alissa Nutting - Tampa

Samotný příběh vypráví o nenasytné šestadvacetileté učitelce Celeste, která je sice vdaná, ale kromě manžela ke svému uspokojení potřebuje mnohem víc. Je doslova posedlá čtrnáctiletými chlapci. Dokonce i povolání učitelky si vybrala jen proto, aby byla v blízkosti svých potencionálních obětí. Román je plný sexuálních scén od svádění po samotné akty, které vždy vedou jen k potěšení učitelky.

„Chtěla jsem satirovat způsob, jak odlišně jsou přijímány jednotlivé případy zneužití podle pohlaví. Zatímco ženy společnost omlouvá, stejné chování muže je vždy odsouzeno a trestáno. Přičemž ženy mnohdy k daným činům vedou stejné důvody jako muže,” dodává Alissa Nuttingová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám