Hlavní obsah

Pěstěné ruce jsou naší vizitkou

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruce na nás prozradí víc, než si myslíme. Jsou zrcadlem našeho věku, zdraví, ale i vztahu k čistotě a péče o sebe. Pokožka na rukou trpí stejně jako pleť na obličeji, nicméně ruce jsou mnohem více namáhané a péče o ně by tedy měla být mnohem výraznější. Paradoxně ženy to dělají přesně naopak, veškerou péči věnují obličeji. Stárnutí se tak na rukách projevuje mnohem dříve, než na obličeji.

Foto: Profimedia.cz

Stárnutí se na rukou projevuje mnohem dříve, než na obličeji.

Článek

Ruce jsou dennodenně vystavovány mnoha nepříznivým vlivům spojeným s více či méně náročnou profesí, neustálým máčením a omýváním, ale také slunečním zářením. Pravidelná péče o ně je tak doslova nutností.

Naprostou samozřejmostí by mělo být použití hydratačních přípravků na ruce po každém mytí. Odmaštěné pokožce rukou se tak okamžitě doplní ztracený ochranný kožní film. Pro denní péči vybírejte spíše přípravky, které nezanechávají pocit mastnoty, abyste se bez problémů mohly věnovat obvyklým aktivitám.

Na noc hloubkovou regeneraci

Na noční ošetření, kdy je pokožka rukou mnohem lépe připravena pro hloubkovou regeneraci a stejně jako celé tělo odpočívá, jsou vhodné mastnější krémy. Noční péče je velmi účinná, neboť nic neděláte, ruce nemáčíte a aktivní látky působí mnohem delší dobu a intenzivněji.

Jako doplněk základního ošetření rukou vyzkoušejte regenerační zábaly. Použijte k tomu váš oblíbený krém na ruce. Naneste na ruce krém ve větší vrstvě než obvykle, navlékněte na ně igelitové rukavice či mikrotenové sáčky a pro rychlé zahřátí si ještě navrch natáhněte rukavice ze silnější froté látky, teplé ponožky nebo čisté kuchyňské chňapky.

Mikroten a teplo zlepší vstřebávání tukovitých látek. Po 30 minutách působení přebytky krému utřete nebo vmasírujte do pokožky. Zábal můžete aplikovat také před spaním a v rukavicích jít i spát. Sundat si je můžete kdykoli během noci, pokud vás už budou obtěžovat, nebo až ráno. Ošetření pokožku zjemní a zlepší celkový vzhled rukou. Takové ošetření si dopřejte alespoň jednou týdně.

Nezapomínejte ani na nehty

Pevné hladké nehty bez skvrn a rýh svědčí o našem zdraví, o naší skvělé kondici. Naopak roztřepené, okousané nehty či nejrůznější skvrny hovoří o opaku.

Zdravý nehet roste průměrnou rychlostí 2-3 mm za měsíc. Růst nehtu nepřímo ovlivňuje nedostatek aminokyselin, minerálů a vitamínů (A, B a E) v organismu. Pokud má nehet nedostatek vody či některý z minerálů, pak nejčastěji dochází k lámavosti. Proto je dobré používat výživné krémy, které se postarají nejen o dostatečnou hydrataci, ale pomůžou nehtu i s výživnými látkami.

Nehty upravujte pomocí pilníku, a to do stejného tvaru a do stejné délky. Při pilování postupujte od krajů nehtu ke středu. Pozornost věnujte i kůžičce okolo nehtů. Nikdy ji neodstřihávejte, ale u kořene nehtu zatlačujte k okraji pomocí manikúrní tyčinky.

Pokud je kůžička suchá a tvrdá, naneste kolem nehtu vrstvičku výživného krému, který ji změkčí, a jemně vmasírujte. Upravené nehty lakujte dle vaší aktuální

nálady či příležitosti. Aby vám krásné a pěstěné ruce vydržely co nejdéle, chraňte je při práci s chemickými přípravky, ale i špínou či saponáty gumovými rukavicemi.

Foto: archív firem

Ruce

Reklama

Související témata:

Související články

Bílá pleť byla znakem urozenosti

Léto se blíží a titulní strany časopisů nás nabádají ke koupi nových letních modelů. Ať modelky na sobě mají plavky nebo šaty, či nabízejí například sluneční...

Výběr článků

Načítám