Hlavní obsah

Jeff Goldblum: Věřím, že Jurský park 4 bude důstojné zakončení celé série

Právo, Jana Rovenská

V uplynulých měsících se jméno charismatického Jeffa Goldbluma skloňovalo snad ve všech pádech. Zprávám o jeho údajném otcovství a svatbě či o tom, že by měl být novým Bondem, vévodila fáma, která se jako lavina šířila po Facebooku – a to, že populární herec je po smrti.

Foto: Profimedia.cz

Jeff Goldblum

Článek

Osmnáctého června se na netu objevil jeho nekrolog a stovky fanoušků psaly projevy soustrasti a vyjadřovaly smutek nad svým oblíbeným šedesátiletým idolem, nejznámějším především pro své role ve třech sci-fi snímcích – v prvním hororovém Moucha (1986), ve druhém dobrodružném Jurský park a ve třetím akčním Den nezávislosti.

Den nato pak přišlo oficiální prohlášení Jeffova agenta, že herce naštěstí pohřbili jen na internetu. „Jeho jméno se jen připojilo k dlouhému seznamu celebrit, které byly na základě nepravdivé informace prohlášeny za mrtvé. Jeff je živ. Do budoucna přestaňte bez ověření věřit všemu, co se objeví na internetu.“

Sám populární, 194 centimetrů vysoký rodák z Pittsburghu situaci nekomentoval, má jiné starosti. Od března totiž natáčí v Německu dramatickou komedii Grand Budapest Hotel ve skvostné sestavě s Edwardem Nortonem, Judem Lawem a Ralphem Fiennesem a těší se na další natáčení sci-fi Jurský park 4.

„Ohromnou radost mi udělala na jaře 3D verze Jurského parku z roku 1993, ve staré herecké sestavě, kterou v Universal Pictures vyrobili ke 20. výročí filmu. Je div, co s tímto starým filmem udělala technika. Ovšem bez tak solidního základu, jaký mu dal Spielberg, by ani dnes takové divy dělat nešly,“ tvrdí herec, který si roli Dr. Iana Malcoma zopakuje v Jurském parku 4 potřetí.

Foto: archív TV Nova

V pokračování amerického dobrodružného filmu Ztracený svět: Jurský park 2 s Julianne Mooreovou.

Film by mohl být uveden do kin do dvou let a bude nejspíš již závěrečným dílem veleúspěšné série. Podle vyjádření producentů, mezi kterými je i Steven Spielberg, má jít o velmi kvalitní scénář, který přiblíží děj opět k prvnímu dílu.

„Věřím, že to bude důstojné zakončení celé série a bude mít mezi diváky veliký ohlas. Jen prozradím, že v něm nebudou chybět ani protagonisté – Sam Neill a Laura Dernová ani Richard Attenborough, Julianne Mooreová a Ariana Richardsová. A zapojí se i zajímavé nové tváře,“ prozrazuje řadou cen oceněný herec.

Svoje umění ukázal v devadesáti filmech a seriálech nejrůznějších žánrů. Byl také jedním ze dvou herců (s Richardem Attenboroughem), které obsadil Steven Spielberg i do svého druhého pokračovaní slavné sci-fi Ztracený svět: Jurský park 2 (1997).

„Nevzpomínám si, že by mě někdo z diváků zastavoval po sci-fi Dobrodružství Buckaroo Banzai napříč osmou dimenzí (1984) či po povedeném hororu Moucha (1986), ale po Jurském parku stačilo vystrčit nos a hned mě někdo zastavil a povídal si se mnou o filmu. Jurský park lidem prostě nedal spát,“ směje se syn doktora a rozhlasové moderátorky, který chtěl být hercem už od svých pěti let.

„Rodiče mě brávali do Dětského divadla a já jsem to miloval. Už tehdy bylo jasné, že půjdu studovat herectví. Měl jsem ale moc rád i muziku, která je dodnes mým největším koníčkem,“ prozrazuje vynikající hráč na klavír a milovník jazzu. Na informace ze svého soukromí je skoupý.

Víte, že...

V roce 2010 dostal daleko větší ocenění, než je nejatraktivnější muž roku. Byl prohlášen za nejvíce sexy muže desetiletí.

Ví se o něm, že byl dvakrát ženatý. Poprvé s herečkou Patricií Gaulovou, se kterou hrál ve slavném westernu Silverado (1985), podruhé do roku 1990 s Geenou Davisovou, jež byla jeho partnerkou dokonce ve třech filmech – v hororové komedii Transylvania 6-5000, v Mouše a v hudební komedii Pozemšťanky jsou lehce k mání. Od té doby ale nikomu neprozradil jméno své další přítelkyně a dodnes se neví, kdo vlastně je jeho partnerka, se kterou údajně čeká dítě a má si ji brát.

Reklama

Výběr článků

Načítám