Hlavní obsah

První svatební šaty Elizabeth Taylorové byly vydraženy za 3,7 miliónu

Novinky, zun

Za částku 3,7 miliónu korun se vydražily šaty, ve kterých se poprvé vdávala slavná americká herečka Elizabeth Taylorová. První svatební ano si krásná Elizabeth řekla s dědicem řetězce luxusních hotelů Hilton Conradem v roce 1950. Bylo jí osmnáct a při svém velkém dni na sobě měla saténové šaty krémové barvy s korzetem osázeným perlami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Svatební šaty Elizabeth Taylorové se vydražily v přepočtu za 3,7 miliónu korunVideo: Reuters

 
Článek

Podle agentury Reuters se právě tyto šaty ve Velké Británii vydražily za téměř 122 000 liber. Šéfka aukční síně Christie’s informovala, že se šaty prodaly za dvojnásobek očekávané ceny, což prý podtrhuje jejich význam v historii kinematografie a módy, uvedla ČTK.

Nabízí se otázka, za jakou cenu budou vydraženy šaty, které pak Elizabeth Taylorová na sobě měla na svých dalších svatbách. Stihla se totiž vdát osmkrát. Z toho dvakrát za jednoho muže.

Foto: Profimedia.cz

Elizabeth Taylorová

První manželství s Hiltonem juniorem vydrželo necelý rok (1950 - 1951). Druhým manželem se stal herec Michael Wilding. A to na celých pět let (1952 - 1957). Během nich se páru narodili dva synové - Michael Howard a Christopher Edward. Následoval sňatek s producentem Mikem Toddem, který však rok po svatbě při leteckém neštěstí zahynul (1957 - 1958). Elizabeth se v tomto manželství narodila dcera Elizabeth Frances. Čtvrtým manželem byl zpěvák Eddie Fisher (1959 - 1964).

A na scénu přišel Elizabethin osudový muž. Tím byl herec Richard Burton, kterého si vzala za manžela dokonce dvakrát (1964 - 1974, 1975 - 1976). Do filmové historie se spolu zapsali mj. velkofilmem Kleopatra.

Foto: Profimedia.cz

Elizabeth Taylorová a Richard Burton ve velkofilmu Kleopatra

Sedmý sňatek v roce 1976 proběhl se senátorem Johnem Warnerem. Svazek s ním vydržel do roku 1982. Posledním manželem se v roce 1991 stal o dost mladší zedník Larry Fortensky. S ním se slavná diva rozvedla po pěti letech v roce 1996.

Elizabeth Taylorová zemřela v roce 2011, bylo jí 79 let. Krátce před jejím odchodem se spekulovalo o dalším, v pořadí již devátém sňatku. Měla si brát o 29 let mladšího hledače talentů Jasona Winterse. Na svatbu si prý i objednala šperky v hodnotě šedesáti miliónů korun. K této svatbě už ale nedošlo.

Reklama

Související témata:

Související články

Život krásné Liz ovládali muži a film

Ve středu zemřela americká herečka Liz Taylorová. Za svůj život natočila mnoho slavných filmů. Byla několikrát vdaná, za podnikatele, herce a stavebního...

Výběr článků

Načítám