Hlavní obsah

Módní návrhářka Blanka Matragi má i svou autorskou kolekci šperků

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známá módní návrhářka Blanka Matragi, která dlouhodobě žije a tvoří v Libanonu a jejímiž klienty jsou i královské rodiny, vytvořila svou autorskou kolekci šperků z bílého zlata a diamantů.

Foto: Tomáš Martínek, Conpro

Blanka Matragi

Článek

Inspiraci hledala v kubismu, a to především ve tvorbě našeho předního malíře této doby Františka Kupky. Proto svou první kolekci pojmenovala podle nádherného obrazu tohoto autora "Klávesy".

Druhou sadu šperků pojmenovala "Octopus". Převažují v ní motivy podmořského dna a inspiraci pro ni hledala ve své návrhářské tvorbě. Proto je i tato kolekce hravější a barevnější, tak jak je u modelů Matragi známo.

Foto: Diamonds International Corporation

Návrhářka se svou kolekcí Octopus.

„Obě sady jsou vyrobeny z 18karátového bílého zlata. Pro šperky 'Klávesy‘ byly použity zelené turmalíny, černý onyx, bagetové diamanty a kulaté brilianty. Sada 'Octopus' zase září růžovými turmalíny, safíry a drobnými diamanty,“ říká o obou sadách Aleš Bergl, šéfdesignér D.I.C. Během další spolupráce pak vznikly barevné varianty těchto sad, a to ve světlejších a pastelových odstínech.

Blanka Matragi vytvořila nejen návrhy náhrdelníků, náušnic a prstenů, ale dohlížela i na samotnou realizaci. Drahé kameny byly vybrány v různých částech světa, tak aby přesně odpovídaly jejím představám.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám