Hlavní obsah

"Cudné" plavky zažívají ve Spojených státech boom

Američanky nikdy nebyly tak odvážné jako Evropanky. A tak není divu, že právě v této zemi roste zájem o cudné koupací oděvy. Mezi zákaznicemi nejsou jen muslimky, ale i ženy jiného vyznání, včetně obézních žen a těch, jež mají strach ze sluníčka, případně slunečních alergií.

Foto: www.primomoda.com

Primo moda 2012

Článek

"Nepochybně tady vznikla potřeba," vysvětluje Regine Tessonová, která před necelými deseti lety založila butik Aqua Modesta nabízející plavky zakrývající větší část těla, a to především z důvodu svých vlastních potřeb. Jako ortodoxní židovka takové plavky na trhu jednoduše postrádala.

Podle jejího náboženství má být žena mimo ložnici pěkná, nesmí však vyvolávat sexuální touhu.

Aqua Modesta tak nabízí čtyřdílný koupací oděv: podprsenku, leginy ke kolenům, sukénku a horní díl s rukávy. Vše je lehké, pohodlné, rychle to schne a tkaniny nejsou průsvitné.

Foto: aquamodesta.org

http://aquamodesta.org

Ze stejných důvodů založila podobnou firmu Zeena Altalibová z Virginie. Její Primo moda nabízí plavky, které respektují nejpřísnější muslimské předpisy: mají dlouhé rukávy, kalhoty až ke kotníkům a šátek na hlavu.

"Životní styl muslimek se změnil," soudí Zeena. "Chtějí se podílet na aktivitách svých dětí, jezdit na kajaku, chodit na pláž, zkrátka využívat všeho toho, co nám Bůh a příroda nabízejí, a přitom chtějí mít odpovídající oblek."

Foto: Jenclothing

Jenclothing

Podle majitelů roste zájem i o plavky Jenclothing ve stylu 50. let, jež jsou speciálně navržené pro mormonky a plavky značky Wholesomewear - světlé  trikoty, které se nosí pod pytlovitými šaty v černé nebo modré barvě "pro nejaktivnější plavkyně".

Reklama

Související témata:

Související články

Jak vybírat plavky podle postavy

Plavky mnohé odhalují, ale i skrývají. Správně zvolené střihy plavek dodají každé ženě na smyslnosti a ženskosti. Například úzký pas vynikne v bikinách...

Výběr článků

Načítám