Hlavní obsah

Modelky v centru Prahy předváděly šaty za statisíce

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po velkém úspěchu loňského prvního ročníku se do Prahy opět vrátila úspěšná módní událost – Prague fashion weekend. Dějištěm letošního druhého ročníku se stala, stejně tak jako loni, nejexkluzivnější a nejdražší pražská ulice.

Praha zažila největší módní událost rokuVideo: Novinky

 
Článek

Jedno z nejdelších přehlídkových mol ve střední Evropě vyrostlo na unikátní pěší zóně přímo v Pařížské ulici. „Molo mělo osmdesát metrů, jde tak pravděpodobně o nejdelší molo, co bylo viděno v České i Slovenské republice,“ uvedla Lucie Maliníková z pořadatelské agentury Czechoslovak models.

Foto: Novinky

Nová koolekce Pietro Brunelli zahrnuje i těhotenskou módu.

Stěžejním motem celé přehlídky bylo – oblečte se na zimu! Na molu jste si totiž mohli prohlédnout především aktuální kolekce předních českých a slovenských návrhářů a luxusních světových značek. Většina představených modelů patří do kolekce podzim/zima 2011, která je už nyní v prodeji. Našly se ale i výjimky: „někteří návrháři, hlavně z těch českých nám předvedli i kolekce jaro/léto 2012,“doplňuje Lucie Maliníková.

Každý den Prague Fashion Weekendu byly na programu dva bloky přehlídek. V sobotu se představily nejlepší modely od domácích a zahraničních návrhářských špiček, v neděli pak vybrané modely značek sídlících v Pařížské ulici a jejím okolí.

Foto: Novinky

Nedělní přehlídka světových značek v Pařížské ulici.

Víkend módy dal příležitost také novým talentům, kteří se mohli zviditelnit prostřednictvím soutěže New Fresh Style hodnocené odbornou porotou. „Jde o soutěž mladých designérů, hlavně studentů, kteří nám předvedli svoje první pokusy, co se týká designu v módě,“ vysvětluje Lucie Maliníková. Vítěz dostane příspěvek sto tisíc korun na novou kolekci, se kterou by měl obhájit své vítězství opět za rok na tomto mole.

Foto: Novinky

Dětskou módu představil luxusní butik Magic Child.

Celá akce byla samozřejmě doprovázena bohatým doprovodným programem. Vystoupila řada DJs a butiky v Pařížské i jejím okolí prodloužily své otevírací doby a zákazníky lákaly na nejrůznější prezentační akce.

Reklama

Související témata:

Související články

Oživte pochmurné počasí výraznou čelenkou

Pestrost, barvy a trocha extravagance patří i do pošmourného počasí. Nenechte se přemoci a bojujte proti šedi se vztyčenou hlavou. V módě jsou totiž čelenky,...

Buďte sexy a šik i jako nastávající maminka

Těhotenství patří odjakživa k nejkrásnějšímu období života ženy. Těšení se na děťátko, vybírání jména, oblečků, doplňků a dalších nezbytností, které bude...

Výběr článků

Načítám