Hlavní obsah

Příliš hluboké dekolty ženám v zaměstnání škodí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí jsou přesvědčeni, že krásné ženy mají v životě vše jednodušší. Snáze si naleznou partnera a získají i mnohem lepší zaměstnání, ve kterém pak i mnohem snáze dosahují úspěchů. Opak je ale pravdou. Podle britské studie atraktivita ženy v zaměstnání spíše škodí. Zvlášť pokud žena oblečením zvýrazňuje své vnady.

Foto: Profimedia.cz

Muži příliš sexy ženy považují za ty, které se snaží využít svého sexappealu na úkor kompetencí a schopností.

Článek

Odborníci oslovili tři tisíce top manažerů, kteří se měli vyjádřit k atraktivitě ženy na pracovišti.

Výsledky studie pak byly pro všechny velkým překvapením. Velká většina manažerů označila za největší faux-pas, když žena příliš odhaluje a zvýrazňuje svůj dekolt. Muži totiž takové ženy automaticky považují za ty, které se snaží využít svého sexappealu na úkor kompetencí a schopností. Polovina z manažerů navíc podobně odívané ženy přehlíží při zvyšování platu a udělování prémií.

„Vím za všechna ta léta v byznysu, že pokud lidé vypadají elegantněji, pak jsou většinou součástí dění a dosáhnou lepších výsledků, obojí je myšleno s ohledem na produktivitu a kariérní vzestup,“ komentoval výsledky autor studie Peter Jones, šéf programu Dragons´ Den televize BBC, obdoby českého pořadu Den D.

Pro osmdesát procent oslovených bossů je také příliš výrazný dekolt velkým mínusem při přijímacím pohovoru. Mezi další velká faux-pas patří tenisky, nevyžehlená košile a žabky či pantofle, byť nošené v letním horku.

Reklama

Související témata:

Související články

Typy mužů, kterým ženy neodolají

Není žádným tajemstvím, že někteří muži jsou pro ženy neodolatelní, zatímco jiní stojí tiše v koutku a žádná dáma si jich ani nevšimne. Čím to ale je? Jde jen...

Výběr článků

Načítám