Hlavní obsah

Rene Russoová: Poprvé jsem se pořádně zamilovala až v 38 letech

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhonohá rusovláska se úspěšně živila modelingem, hrát začala až ve třiatřiceti. Od té doby natočila kalifornská rodačka Rene Russoová pěknou řádku hitů s největšími hollywoodskými esy.

Článek

Všichni o ní mluví v superlativech. Hned po Smrtonosné zbrani 3 (1992) Mel Gibson prohlásil, že je „fakt hodně dobrá“. Posléze to potvrdili i Clint Eastwood, Dustin Hoffman, Kevin Costner či Pierce Brosnan. Její vysoké profesionality si váží i režiséři. „Vždycky stačila na superhvězdy proto, že se s nimi nikdy nesnažila soupeřit a hleděla si svého,“ říká výstižně Ron Shelton, který režíroval Zelený svět.

Komedie Tvoje, moje, naše (2005), kde se s Dennisem Quaidem stará o osmnáct dětí, ji zmohla natolik, že si vzala od filmu pětileté volno. „Měla jsem totiž trochu trénink z dětství. Táta nás sice se sestrou opustil, když jsme byly malé, pak ale nadělal dalších šest sourozenců a někdy jsme se scházeli. I to stačilo. Tato komedie mě jen utvrdila v tom, že ke štěstí jedno dítě postačí,“ vypráví s úsměvem matka jediné, dnes už sedmnáctileté dcery Rose.

Foto: Profimedia.cz

Rene Russoová

Rene vyrostla sice v Los Angeles blízko Hollywoodu, ale, jak se říká, na nesprávné straně dálnice, v chudé části Burbanku. Jako malá měla skoliózu a musela nosit pevný korzet, kvůli kterému se jí ve škole děti smály. Po pubertě ale vyrostla do krásy. V osmnácti si jí všiml hledač talentů a nabídl její fotografie modelingovým agenturám. Za několik měsíců Rene podepsala smlouvu s Fordovou agenturou. Ve dvaceti už byla na titulu prestižního časopisu Vogue a stala se jednou z nejúspěšnějších modelek v Americe.

Foto: Profimedia.cz

Rene Russoová ve filmu Buddy

Ve třiceti, kdy zájem o ni začal logicky opadávat, natočila několik televizních reklam a (finančně zajištěná) začala intenzívně studovat literaturu, křesťanskou theologii a herectví. Brzy dostávala malé divadelní role v L. A.

„Jako modelka jsem na nic neměla čas, takže u mě bylo všechno jaksi zpožděné a nejen studium. Poprvé jsem se pořádně zamilovala až v roce 1992, kdy jsem při natáčení scifi Freejack poznala o pět let mladšího scenáristu Dana Gilroye, svého budoucího manžela, dítě jsem měla až v devětatřiceti. Přesto musím upřímně říct, že jsem vůbec nic nezmeškala,“ dodává Rene, které by padesát šest let hádal málokdo.

Víte, že…

Před kamerou se svlékla poprvé v pětačtyřiceti v Aféře Thomase Crowna. Dilema, které jako silně věřící křesťanka měla, si ospravedlnila po svém: „Myslím, že v bibli není nikde napsáno, že ve filmu nesmějí hrát nazí lidé. Ostatně ve Vatikánu jsou na těch nejkrásnějších obrazech také postavy v rouše Adama a Evy.“

Dnes žije s rodinou v luxusní rezidenci v Brentwoodu, v západní části L. A. Tam má své zázemí. Také proto říká, že herectví je jen její práce, ne její život. S renomé, které si v Hollywoodu vytvořila, ví, že se může kdykoli vrátit. Právě točí dobrodružnou fantasy Thor, kterou i se slavným Anthonym Hopkinsem uvidíme v roce 2011.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám