Hlavní obsah

Tanec a pánské modely Išky Fišárkové bude hostit bubenečská čistička

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jak lze vkusně spojit výtvarné bienále s tanečním vystoupením a pánskou módní přehlídkou, se může veřejnost na vlastní oči přesvědčit v úterý 13. dubna ve 20 hodin. Pražská čistička odpadních vod v Bubenči bude hostit tanečníky vedené Janem Kodetem, kteří v neobvyklé performanci předvedou originální pánskou módu návrhářky Išky Fišárkové.

Článek

Iška Fišárková jako jedna z mála českých designérek navrhuje také módu pro muže. Její modely budou představeny veřejnosti v netradičním prostředí bubenečské čističky. Přehlídka je veřejně přístupná a koná se v souvislosti s probíhajícím Pražským bienále výtvarných forem.

Přehlídku inspirovala krása čističky, šarm ostrých hochů a říz podsvětí
Iška Fišárková

Choreografie show nazvané Čistému vše čisté pro šest modelů a tanečníků se ujal Jan Kodet, baletní mistr z Národního divadla Praha. Návštěvníci budou moci spatřit dvě odlišně oblečené mužné party, ale i přírodní a high-tech materiály. Mezi návrhy se současně prolínají společenské a sportovní prvky, adrenalin i chlapská něha.

Manekýni předvedou performanci, při které budou vznikat různé varianty modelů přímo během produkce. Objeví se společenské kalhoty, saka a bundy doplní noblesní vesty, chybět nebudou ani pánské košile.

"Svým oblečením se můžeme jen zařadit k některé sociální skupině, ale můžeme jím i neotřele a univerzálně komunikovat," naznačila neobvyklé pojetí přehlídky Iška Fišárková.

Na přehlídce Čistému vše čisté se odráží i její obdiv k elegantnímu a preciznímu inženýrskému dílu kanalizační čistírny, v níž nyní sídlí Ekotechnické muzeum.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám