Hlavní obsah

Světoví návrháři představili podzimní modely, Osmany Laffita se objevil v sukni

Novinky, ČTK, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli letošní zima končí, světoví módní návrháři už navrhují a představují kolekce pro podzim a zimu 2010/11. V Paříži se objevil návrhář Jean-Paul Gaultier, v Lisabonu Pedro Pedro. Praha se nenechala zahanbit a mezi modely Osmana Laffity se ukázal i sám tvůrce. V převleku vskutku působivém - v plisované sukni a koženém saku.

Článek

V portugalském Lisabonu se konaly přehlídky pod názvem ModaLisboa. Své splývavé i bohatě řasené šaty se zajímavými doplňky ukázali módní návrháři Pedro Pedro či Katty Xiomara.

Módní značka Louis Vuitton ukázala na pokračujících přehlídkách dámské konfekce pro podzim a zimu 2010/11 v Paříži velmi odvážné modely, které jen stěží zakrývaly křivky vybraných modelek.

Z předváděných modelů v Paříži vyzařovala opravdová ženská přitažlivost.
modelka Karolina Kurková

V modelech světových návrhářů se ukázala i modelka Karolina Kurková. "Cítím se jako opravdová žena, která je přitažlivá, dbá o sebe a nebojí se svého těla," svěřila se Kurková v zákulisí. Zároveň prozradila, že je po porodu syna před čtyřmi měsíci poprvé na mole.

Oblečení od Vuittona, které následovalo po modelech Christiana Diora inspirovaných modernou z doby těsně po druhé světové válce, tvořila sáčka zúžená v pase, objemné sukně v popelavě šedé, pudrové růžové nebo fialové barvě.

Komorní pražská přehlídka Osmana Laffity

Neobvykle komorní přehlídku nové kolekce pro podzim a zimu 2010/11 uspořádal v pondělí 15. března návrhář Osmany Laffita. V prostředí Národní galerie v Praze představil několik desítek oděvů a přítomné upoutal svým vzhledem, když se na závěr objevil v černé plisované sukni a koženém saku.

Foto: ČTK

Návrhář Osmany Laffita překvapil přítomné na pražské módní přehlídce odvážným nápadem kombinace sukně a saka.

Motivací pro tvůrce známého extravagancí bylo podle jeho slov spojení přírody a městské krajiny. Prolíná se v barevné paletě, kde betonovou šeď střídají měkké přírodní tóny. Černé, vínové a bronzové samety se objevily v kombinaci se vzorovanými výšivkami.

Materiály připomínající rybí šupiny obepínaly těla žen i mužů. Oděvy zdobily kovové plíšky a řetězy. Hedvábné saténové šaty doplňovaly jemné zlaté a stříbrné aplikace, které vytvářely dojem brnění.

Představení o šatech návrhářky Zelené

Představení o šatech, z něhož si lidé odnesou příjemný zážitek, chce na módních přehlídkách předvádět návrhářka Marie Zelená, jejímž posledním počinem jsou reprezentační šaty pro Prahu. Kolekci večerních šatů, která je průřezem její tvorby, budou moci zájemci vidět 20. března v hotelu Clarion Congress Prague.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Projekty Návraty k hodnotám a reprezentační šaty návrhářky Marie Zelené (uprostřed) byly představeny 15. března v Praze. Šaty předvádí modelka a Miss ČR 2004 Jana Doleželová (vpravo).

Trendy v branži Zelená sleduje, ale nezaměřuje se na ně. "Moje přehlídky nejsou o tom, co se bude nosit, chci, aby návštěva přehlídky byla jako návštěva pěkného filmu, aby si z ní lidé odnesli pěkný zážitek, pocit, že viděli něco krásného," přiblížila své výtvory.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám