Hlavní obsah

Nejchytřejší ženy často bývají nejtěžšími alkoholičkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Krásné ženy přitahují většinu mužů. Jsou ale i tací, kteří u žen upřednostňují vyšší vzdělání a teprve pak vzhled. I dámy s vysokým IQ ale mohou mít skryté neduhy. Vysokoškolsky vzdělané ženy prý totiž podléhají častěji alkoholovému opojení než ženy méně vzdělané.

Foto: Profimedia.cz

Čím jsou ženy vzdělanější, tím více prý podléhají alkoholu.

Článek

Podobný vztah mezi výší vzdělání a konzumací alkoholu platí i u mužů, ovšem u žen je mnohem silnější. K tomuto zjištění došli odborníci z London School of Economics, kteří sledovali životní styl tisíců mužů a žen ve věku kolem 39 let.

„Čím byly ženy vzdělanější, tím častěji pily alkohol denně a také uváděly, že mají s pitím větší problémy. Nejvzdělanější lidé podle všeho mají největší problémy s konzumací alkoholu,“ uvedli autoři studie z Londýna.

Podle britských expertů mají nejvzdělanější a nejinteligentnější ženy později děti, odkládají zodpovědnost rodiče, mají bohatší společenský život a pracují v převážně mužském kolektivu, kde se více konzumuje alkohol.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám