Hlavní obsah

Do Prahy míří špička výrobců z francouzské Champagne

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Největší festival francouzského šampaňského Grand Jour de Champagne se opět koná v pražském Obecním domě a do České republiky tentokrát přilákal ta nejzvučnější jména z proslulé francouzské oblasti. Do ČR zavítají ve čtvrtek a pátek například ředitelé domů Salon - Delamotte Didier Depond či deVenoge Gill de la Bassetier.

Článek

Ve dnech 5.- 6. listopadu se koná v Obecním domě v Praze již třetí ročník Grand Jour de Champagne, přehlídky champagne, na které předvedou to nejlepší osobně zástupci osmnácti champagne domů. Více než 1 000 lidí se zúčastní obrovské Grand Champagne Exhibition, která se bude konat v pátek přímo ve Smetanově síni Obecního domu.

Milovníkům champagne se při této příležitosti představí vinařství Paul Bara, Binet, Comte de Dampierre, Diebolt Vallois, Nicolas Feuillatte, Gardet, Gimmonet, Alfred Gratien, Henriot, Jacquart, Legras, Mailly Grand Cru, Bruno Paillard, Piper-Heidseick, Roederer, Salon/Delamotte, Taittinger či deVenoge.

Táhnout však nebude jen degustace, ale i edukace. Champagne totiž není jen luxusní nápoj, je to především kraj, kde se díky mimořádnému složení půdy rodí nejlepší hrozny předurčené k výrobě perlivého moku. Kvalita půdy však není jedinou podmínkou lahodnosti tohoto nápoje, velmi důležitou roli hraje klima, jež nedovolí hroznům dosáhnout příliš vysoké cukernatosti.

Hosté se mohou letos těšit i na sommelierskou soutěž, v níž byl čestným předsedou poroty jmenován Richard Juhlin, světoznámý publicista a guru vín z Champagne. Záštitu nad festivalem pak převzal pražský primátor Pavel Bém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám