Hlavní obsah

Klára Nademlýnská předvedla novou kolekci inspirovanou Hitchcockem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přední česká návrhářka Klára Nademlýnská představila v Praze novou kolekci podzim/zima 2009/2010 pod názvem Tokio adventure. Inspirací jí tentokrát byly ženské hrdinky z filmů britského režiséra Alfreda Hitchcocka. V kolekci převládají tmavé barvy jako černá, šedivá, švestková nebo fialová. Hlavním mottem celé kolekce je luxus, měkkost materiálů a čisté střihové linie podtrhující ženskou osobitost.

Článek

"Vzdálenou inspiraci pro kolekci jsem našla v Hitchcockových ženách, které jsou krásné a tajemné. Vše je ale přeneseno do dnešní doby a určeno pro potřeby moderní aktivní ženy," řekla Nademlýnská.

Modely jsou jednoduché a propojují staré a nové. Návrhářka klade důraz na detaily, dobrý střih a materiál. Samozřejmostí je to, že se jednotlivé kusy mají dobře uplatnit i při běžném nošení.

Barvy kolekce se nesou v černé, šedivé, fialkové, purpurové a mechově zelené. Velmi kontrastně pak působí "elektrická modrá." Nademlýnská používá i výrazné barevné akcenty červené. Jako doplňky slouží blýskavé věci jako flitry, zlaté patenty či zlatá bižuterie. 

Klára Nademlýnská dává přednost především přírodním materiálům. Dominuje vlna o různé tloušťce a kvalitě, vlněné úplety a hlazená plsť. Objevuje se i hedvábí nebo jeho směsi s bavlnou, ale i jemné viskózové úplety.

Svůdná ženská kolekce

Siluety jsou buď hodně přiléhavé a vypasované, nebo naopak hodně volné a objemné, aby se v nich žena mohla příjemně zabalit. Šedé komplety a šaty se zlatým koženým lemem jsou zase inspirované vojenskou uniformou.

Vrcholem kolekce je pak série večerních minišatů pošitých kameny Swarovski v černobílé kombinaci, která má svým poskládáním připomínat krokodýlí hřbet.

Novou tváří salonu Kláry Nademlýnské se stala herečka Aňa Geislerová, která vystřídala na postu modelku Terezu Maxovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám