Hlavní obsah

Na dovolenou bez zbytečných věcí, a přitom s dokonalou garderóbou

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo se rozhodne vidět o dovolené co nejvíc, ať už doma nebo v zahraničí, musí počítat s věčným vybalováním a balením zavazadla. Má-li být co nejméně otravné, je zapotřebí se vyhnout všem zbytečnostem a vybírat věci opravdu promyšleně.

Článek

Praktické je zvolit si pro oblečení jednu základní barvu, a tu potom jednou, maximálně dvěma dalšími doplňovat. Celá cestovní garderoba i s doplňky se pak dá různě kombinovat, takže vystačíme s několika kousky.

Vylučovací metoda balení

Zkušení cestovatelé jsou ke startu na poznávací dovolenou připraveni za chvíli, ostatní potřebují času více. Nejlepší je snést ve vybrané barevné kombinaci na hromadu vše, co se nám zdá pro vymezený počet dní nutné, a pak vylučovací metodou dospět k optimální výbavě, v níž je pamatováno na různé situace.

Mnohostranně užitečné jsou propínací šaty ve stylu safari, který je momentálně opět velmi žádaný. Podle počasí je doplní šortky a tričko, legíny či dlouhé kalhoty.

Vzhled jakéhokoli kompletu včetně sportovního změní podle potřeby halenka nebo tričko. Budou-li zdobnější, celkový dojem získá slavnostnější ráz.

Zatímco bunda a svetr stačí po jednom kusu, kalhoty jsou zapotřebí alespoň dvoje, jedny z toho pokud možno bílé.

Tašky, batohy a kufry

Pokud někdo cestuje hodně, neměl by na zavazadlech šetřit. Opravdu kvalitní jsou sice dost drahá, ale spolehlivá. Jejich pěkný vzhled je důležitý, musí však zároveň splňovat požadavek na maximální odolnost, lehkost, pevnost a životnost. A to všechno dohromady za pár korun pořídit nejde.  

Při nákupu dobře prozkoumejme vnitřní vybavení. Když je chytré, skládání věcí bývá mnohem snadnější. Zámek na heslo už dnes považujeme za samozřejmost, stejně jako kolečka a nastavitelné monoručky. S takovým vybavením pak časté přejíždění z místa na místo komplikuje dovolenou minimálně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám