Hlavní obsah

Poslední den v roce si klidně dopřejte extravagantní účes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíží se Silvestr a s ním divoké oslavy, svůdné svršky i extravagantní účesy. Úprava vlasů může být poslední den v roce divočejší než jindy, je ale třeba počítat s tím, že slavnostní účesy přidávají na věku. Při česání na silvestrovskou oslavu nebo ples je také třeba vzít v úvahu tvar obličeje, siluetu postavy i způsob gest, řekli vlasoví odborníci.

Článek

"Úprava vlasů na silvestrovskou oslavu může být o něco více šílenější než na běžnou party. Můžeme použít i různé třpytky a výrazné doplňky. Účes by ale měl vždy klientce pomoci, měla by být hezčí a elegantnější než obvykle," řekla kadeřnice a majitelka pražského salonu Maya Martina Jasanská.

Dodala, že ona sama preferuje přirozené účesy, které i po náročné úpravě vypadají tak, jako by si žena jen sama sepnula vlasy. "Účesy, které vypadají tak, že jsme si je udělaly samy, jsou ale ty nejkomplikovanější," podotkla Jasanská, podle které působí přitažlivě také různé drdoly s příčesky.

"Líbí se mi večerní účesy, kdy se přidávají příčesky. Je to takový styl filmové popelky (Libuše Šafránkové). Ta měla vyčesané vlasy, ze kterých jí šel dlouhý pramen, což mi přijde velmi sexy," uvedla Jasanská s tím, že hezké jsou i večerní účesy ve formě moderního číra s nataženými a trčícími vlasy.

Stažené vlasy "otevřou" obličej

Díky letošním trendům u večerních šatů, kde převládají výrazné barvy, bohaté zdobení štrasem a třpytivé doplňky, se budou letos tvořit i výraznější účesy. "Takové šaty dovolují kadeřníkům udělat z klientky filmovou hvězdu a na účesu se vydovádět," řekl známý francouzský kadeřník Philippe Tapprest, který před Vánoci zavítal do Prahy, aby v salonu Maya upravil vlasy českým klientkám.

Podle něj záleží výběr účesu nejen na oblečení a líčení, ale i na osobnosti klientky. "Cílová podoba účesu záleží na konkrétní zákaznici, a to nejen na jejím vzhledu, ale i siluetě postavy či způsobu gest. Mě osobně se ale líbí jednoduché hladké účesy, tedy stažené vlasy a otevřený obličej," uvedl Tapprest.

Účes dokáže podtrhnout chůzi

I když je slavnostní úprava vlasů individuální, existují v této oblasti určitá obecná pravidla. Například majitelky kulatého obličeje by měly mít na večer objemový vyčesaný účes. Ženám s čtvercovým nebo obdélníkovým obličejem sluší vlnité vlasy, které rozbijí rovné linie tváře. "U žen s hranatým obličejem také vypadá hezky, když jim pramen vlasů spadá dolů kolem obličeje," podotýká Tapprest.

Nejlépe jsou na tom podle něj ženy s oválnou tváří, kterým sluší jakýkoliv účes. Při jeho výběru dále záleží i například na typu chůze. "Třeba těžkopádnou chůzi vyrovná vlnitý vyčesaný účes. Hladké splývavé vlasy tuto chůzi naopak zdůrazní," uzavřel Tapprest.

Reklama

Související témata:

Související články

Češky si žádají mikáda jako hvězdy

Letním trendem v dámských účesech jsou mikáda, která se u českých žen stala velmi populární. Největším hitem je asymetrické mikádo, které nosí například...

OBRAZEM: Gurmánské pokušení barev a účesů

V módě se setkáváme s barvami čokolády, nebo naopak metalickými barvami bonbonierových obalů či živými barvami ovoce. I tvary doplňků a kosmetických přípravků...

Výběr článků

Načítám