Hlavní obsah

Kalhoty jsou stále bez konkurence

Právo, Novinky, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První propagátorka dámských kalhot George Sandová by asi koukala, jak si její nápad vede na žebříčku obliby. Zdá se, že sukně budou muset pomalu bojovat o své místo na slunci.

Článek

Pro volný čas kalhoty jednoznačně vítězí, ale výborně si vedou i v oblečení městském. Různých typů vymysleli návrháři spoustu, pro letošek však převládají rovné až zúžené střihy, z vysloveně letních látek pak mohou být na spodním okraji rozšířené.

Nesmrtelné džíny

Dobrovolně se patrně džín nikdo nevzdá, protože jsou nositelem mladistvého a sexy vzhledu. Pokud se ovšem podaří vybrat je tak, aby odpovídaly tělesným proporcím. Ne každá žena či dívka si může dopřát bokovky, které jsou mimochodem na ústupu.

* Krátké nohy vyžadují rovnou, popřípadě jen nepatrně rozšířenou linii, a pokud to postava dovolí, také lehce posazenou na boky. Tmavá barva denimu a střevíce ve stejném tónu, alespoň na menším podpatku či klínu, nohy opticky prodlouží.

* Jsou-li ženské křivky poněkud přebujelé, vizuálně je zeštíhlí světlejší sepraná místa na stehnech a rovný střih nohavic.

* Žena celkově silnější ve spodní partii potřebuje kalhoty s volnějším sedem, nejlépe ze strečového materiálu. Je zapotřebí vyhnout se velkým a navíc ještě zdobeným zadním kapsám.

* Ženy s dlouhýma nohama mívají problémy se správnou délkou nohavic, která by měla vzadu krýt patu. Musí proto hledat v obchodech se speciálními velikostmi. V partii sedu je tento typ trochu zvýšený.

Kargo versus náklaďák

Nosí se všechno, od šortek až po nohavice dlouhé, největší zájem je však stále o různé zkrácené varianty, od tříčtvrtečních až po sedmiosminové. Samozřejmě že čím jsou kratší, tím více patří do oblečení pro volný čas. Zejména to platí pro ženy zralejší.

* Na kalhotách, které mají působit úhledněji, se už znovu objevují sežehlené nebo i proštepované puky.

* I kratší kalhoty mohou mít manžety, nezřídka zdobené krajkou, popřípadě lemované odlišným materiálem.

* Název pro oblíbené kargo kalhoty s uzavíratelnými kapsami na stehnech je odvozen z anglického slova cargo čili náklad. Přesto ale v dámském provedení kapsy raději nechme spíš prázdné. Nacpané ostatně kazí postavu vždycky.

* Při nákupu kalhot nestačí prohlédnout se v zrcadle zepředu. Nutné jez kontrolovat také opačnou stranu a navíc si na chvíli sednout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám