Hlavní obsah

Catering a jak ho využít

Právo, Olina Táborská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"Když se vdávala dcera, řekla mi: Mami, nebudeš s tím mít žádnou práci. A byla to pravda. Přišla jsem k hotovému. Novomanželé si totiž zaplatili catering. Cateringová firma nazdobila stoly, jídlo bylo velmi pestré, řízečky, obložené mísy, plno ovoce a zeleniny, ale i sladkosti," chlubí se paní Miluše a ukazuje fotky ze svatby. Je na nich velmi spokojená, nejen proto, že vdala dceru. Její svatbu si užila bez starostí.

Článek

Jak na to?

Catering si můžeme objednat na různé rodinné oslavy, od kulatých narozenin, shledání po letech, křtiny, ukončení školy, odchod do důchodu až po smuteční hostinu.

Akce lze pořádat jak ve vlastních prostorách, i s případným zapůjčením stanů, tak v pronájmech. V Plzni Na Spilce se využívá tradiční české restaurace, která vznikla z původních kvasných sklepů v prostorách pivovaru. Restaurace Na Spilce, kterou provozuje AZ Catering services (www.azcatering.eu - stránky budou dostupné v nejbližší době), nabízí, stejně jako jiné cateringové firmy také komplex reprezentačních salónků.

Liberecký catering Grandhotelu Zlatý Lev má k dispozici čtyři salonky - pro 20 až 200 osob. "Lze se dohodnout i na pronájmu zámku Sychrov, ale není to levná záležitost. Záleží totiž na typu prostor i akce, počtu lidí i ročním období," sdělil nám manažer Petr Adámek.

Jídlo, pití i krásné hostesky

Cateringových společností přibývá, prezentují se i na internetu, kde si můžeme vybrat z nabídky té, která je nejbližší našemu bydlišti a vyhovuje jak pestrostí služeb, tak cenami. Některé mají působnost celorepublikovou.

"O všechno, co si objednáte -od slavnostního menu, nádobí, výzdoby až po obsluhu, se postarají profesionální číšníci, kuchaři, krásné hostesky," říká Petr Adámek a dodává:

"Naše společnost připravuje vedle rodinných oslav i akce firemní: rauty a recepce, školení, prezentace. Objedná-li si firma konferenci, zajistíme i potřebné vybavení."

Pro vegetariány

Zeleninové chody, rýžové pilafy, slané chuťovky a přílohy, salátové mísy, nápoje a jiné speciality si mohou formou cateringu dopřávat i ti, co nejedí maso. Obsluha je v tradičním indickém stylu, kuchaři připravují přímo před hosty slané přílohy.  www.zelenakuchyne.cz

Doprovodné akce

Cateringové společnosti se postarají i o zábavu. Záleží hlavně na fantazii zákazníka.

Objednat si můžeme:
* předtančení, módní přehlídku;
* hudební produkci, ozvučení a osvětlení;
* profesionálního moderátora;
* atrakce pro děti;
* ohňostroj;
* striptýz;
* pronájem stanu v případě nepříznivého počasí;
* v zimě plynové ohřívače.

Nechejme se namlsat

Malou ukázkou dobrot, které se můžou objevit na rodinné oslavě pořádané formou cateringu, je menu Romantické restaurace Černý kohout v Praze v ceně 580 Kč na osobu:

* Saláty: mix zeleninový, listový, bramborový s řapíkatým celerem

* Saláty: mix zeleninový, listový, bramborový s řapíkatým celerem * Mísa šunková na kosti, dekorovaná zeleninou, křenová omáčka

* Saláty: mix zeleninový, listový, bramborový s řapíkatým celerem * Mísa šunková na kosti, dekorovaná zeleninou, křenová omáčka * Losos dekorovaný na zeleninovém ratatouille, koprová omáčka

* Krůtí prso a stehno plněné mandlovou nádivkou, zapečené v krustě Kontakt: www.cernykohout.cz

Kolik to stojí?

Svatbu lze pořídit od 250 Kč na osobu (Restaurace Na Spilce).

Zahradní grilparty v prostorách klienta: 430 Kč na osobu - Catering Zlatý lev.

Raut: Od 300 Kč na osobu - Restaurace Na Spilce, od 350 Kč - Catering Zlatý lev.

Pronájem restaurace, která má kapacitu 550 osob: Od 2000 Kč/hod. Restaurace Na Spilce.

Banket: Od 390 Kč Kč na osobu - Catering Zlatý lev.

Koktejl: Od 200 Kč na osobu - Restaurace Na Spilce. Ohňostroj: 15 000 Kč -Catering Zlatý Lev.

Slovníček:

Coffee break

Doplněk přestávek při pořádání kongresů, konferencí, seminářů, firemních prezentací.

Číše vína

Pořádá se u příležitosti formálního setkání, promoce, prezentace výrobku, poděkování za dosažené výsledky, podpisu smlouvy, přivítání hostů. Název naznačuje, že se podává výhradně víno nebo šampaňské, chuťovky a různé pochutiny.

Koktejly

Dopolední nebo odpolední společenská akce. Pohoštění formou chuťovek, obložených chlebíčků a dezertů plus různé nápoje.

Banket

Společenské stolování při mimořádných, oficiálních nebo slavnostních příležitostech, při kterých se jídla a nápoje podávají sedícím hostům.

Recepce

Je největším společenským podnikem, pořádaným v libovolnou denní či noční dobu.

Raut

Slavnostní občerstvení při větších akcích, pořádané ve večerních hodinách.

Striptýz: Od 3000 Kč -Catering Zlatý Lev. Podle slov Petra Adámka už o něj není takový zájem jako dřív.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám