Hlavní obsah

Nalíčení nezachrání všechno

Právo, Novinky, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Upravený a příjemně působící vzhled je samozřejmě důležitý i v zaměstnání. Vyhrává ten, kdo na něj myslí včas. Zkušený manažer ví, jak odhadnout schopnosti a osobnostní vlastnosti člověka, který se v jeho firmě uchází o místo. Příjemný vzhled je přitom také důležitý.

Článek

Přehnaná "fasáda" nejenže ho nepřesvědčí, ale naopak vzbuzuje obavy z povrchnosti dotyčného a snahy něco skrýt. Přirozená, avšak pečlivá úprava v něm naopak vyvolá dojem, že má co do činění s cílevědomostí a smyslem pro pořádek, který se projeví i v pracovním úsilí.

Čistota působí nejvíc

Ranní sprchu s použitím jemného mycího gelu a následným ošetřením tělovým mlékem i deodorantem nic nenahradí. Zvlášť když zvolíme přípravky téže značky. Vůně se tak nevtíravě vrství a přidáním kapky toaletní vody stejného původu vytvoří nejpodstatnější základ pro další zkrášlovací úsilí pomocí různých líčidel a triků s nimi.

Čistota spočívá ale i v pěstěné pleti a vlasech, upraveném obočí a nehtech. Jakmile cokoli z toho chybí, vznikne dojem jakési umaštěnosti, kterou nezachrání žádné nánosy pudrů, laků a barviček.

Nešlápnout vedle

Stejně jako je chybou silné nalíčení, nevypadá dobře ani tvář zcela nedotknutá. Je vybledlá a dokonce může naznačovat nedbalost. Pokud to některé ženy, zejména ve zralejším věku, nechtějí vzít na vědomí, stojí za úvahu decentní permanentní make-up.

Velmi důležité je nakupovat výhradně kvalitní kosmetiku odolnou proti otěru i vlivům vnějšího prostředí. Taková se nanáší jen v nepatrném množství, dobře přilne, nemá tendenci k rozpíjení a jemně zvýrazňuje tvář.

Nebezpečné bývá volit podkladový make-up tmavší než je původní odstín pleti, nevhodné jsou příliš lesklé oční stíny a rtěnky. Naopak matující přípravky v přírodních tónech působí svěže a přirozeně. Pro nehty je nejlepší volit francouzskou manikúru, popřípadě zůstat u pouhého leštění a zvýraznění nehtu na spodní straně podbarvovací bílou tužkou. Jestliže se některá žena neobejde bez nehtů umělých, měly by být pouze krátké a nezdobené kamínky, obtisky a podobnými zbytečnostmi.

Celkově opomíjený vzhled rukou představuje neodpustitelný nedostatek, který těžko zastiňuje i genialita myšlenek.

Reklama

Související témata:

Související články

Dokonalé rty může mít každá žena

Bez dokonale nalíčených rtů není žádný make-up perfektní. Letní novinkou jsou lesky na rty s duhovým efektem a nové rtěnky. "Atraktivní odstíny nových lesků...

Svěží image změní i pohled na svět

Touha něco na sobě změnit se objevuje poměrně často. Většinou je ale spojena jenom s nějakou menší úlitbou, třeba novými střevíčky nebo přistřiženými vlasy....

Výběr článků

Načítám