Hlavní obsah

Novým prvkem v pánské módě jsou legíny

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILÁN

Letošní módní hit pro muže je jasný. Legíny. Ano, čtete správně. Dámy, které se jich hodlaly zbavit jako nevkusného domácího úboru, je mohou přeřadit do partnerovy skříně. Hedvábné, bavlněné, z mikrovlákna či vlny v barvách nachové, tmavě zelené či milánské mlhavě šedé budou zdobit všechny pány, kteří rozumějí módě.

Článek

Na poslední milánské přehlídce se objevily legíny v kolekci značky Marni. Modelové je měli upnuté na vypracovaných nohách až ke kotníkům, k nim pak na molo vzali bavlněné kabátky, mužná saka či dvoubarevné úzké kravaty. Boty metalických a lesklých barev z kůže byly střihu farmářek či pracovní obuvi.

"Je to nekonvenční ale rafinované," tvrdí Consuelo Castiglioni, tvůrčí ředitel oděvního domu Marni. Castiglioni patří mezi nejkritizovanější a zároveň nejuznávanější soudobé návrháře. Vždy přichází s něčím naprosto průlomovým. Ženštější prvky ve svých podzimních kolekcích má ale také Prada či Versace.

"Legíny nosí mnoho mužů doma, když sledují DVD, nebo fotbalový přenos nebo se prostě poflakují. Ale na ulici zatím nikdo. Jsou však mnohem pohodlnější než kalhoty, proto není namístě se jim vyhýbat v každodenním životě," tvrdí Consuelo.

Reklama

Související témata:

Související články

Džíny prý letos vyjdou z módy

Hadley Freemanová, módní komentátorka The Guardian, si myslí, že rok 2007 bude posledním zvoněním pro džíny. Podle ní nezmizí úplně z šatníků a dokonce...

Výběr článků

Načítám