Hlavní obsah

Džíny prý letos vyjdou z módy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Hadley Freemanová, módní komentátorka The Guardian, si myslí, že rok 2007 bude posledním zvoněním pro džíny. Podle ní nezmizí úplně z šatníků a dokonce ani z pultů obchodů, ale už se v nich nedá naprosto nic nového vymyslet, takže o ně ztratí zájem návrháři a zákazníci, kterým jde o styl.

Článek

Je to podle ní zaznamenáníhodný konec pro typ oblečení, který dělal všem radost dlouhá desetiletí a objevil se už v tolika různých střizích.

Zákazníci jsou ale už sami unaveni a navíc v Anglii dostaly džíny velkou ránu, když se v nich dennodenně předváděly v Baden Badenu manželky anglických fotbalových reprezentantů, které se v nich ale chovaly tak, že se staly národní ostudou.

"Už koncem roku 2006 jste mohli zaznamenat, jak zákazníci a obchodníci experimentují s alternativami od legín po vlněné punčochy." Freemanová si myslí, že hitem letošní módy budou šaty střižené do tuniky a tlusté punčochy. "Je to styl, který je pohodlný, ženské postavě lichotí a dá se nosit do práce i večer."

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám