Hlavní obsah

Vánoce mohou pomoci i k početí dítěte

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas klidu, pohody a odpočinku je ten nejoptimálnější pro splnění toho největšího přání, které partneři mohou mít - počít miminko. Podle odborníků dokonce ani nevadí, když maminky žijí ve stresu z předvánočního shonu, protože i přenesení pozornosti někam jinam, než na pracovní záležitosti apod. v početí miminka pomáhá.

Foto: Profimedia.cz

U zdravých párů, kterým se nedaří otěhotnět, podle odborníků obvykle pomáhá změna - někdy pracovní vytížení, jindy naopak naprostý klid.

Článek

U zdravých párů, kterým se nedaří otěhotnět, podle odborníků obvykle pomáhá změna - někdy pracovní vytížení, jindy naopak naprostý klid. Jde o to, že se pár přestane soustředit jen na plození dětí a svůj mozek zaměstná zcela jinými věcmi a díky tomu se početí miminka podaří. Lékaři totiž prozatím vše přičítají především psychice - mocné čarodějce.

"Statistiky zvýšenou šanci na početí v době Vánoc neukazují. To ale neznamená, že se vám miminko nepodaří. Vánoce jsou totiž zrovna tím obdobím, kdy je naše mysl zaměstnaná i jinak než pouze myšlenkami na dítě. A tak to může být zrovna po Vánocích, kdy se vám na testu objeví dvě čárky," dodávají odborníci ze serveru Ženská-neplodnost.cz

Stres může být nepřítel, ale také nemusí

Někteří odborníci ženám radí omezit předvánoční stres na minimum. Přeložit nákupy již na léto, uklízet v průběhu roku a pečení cukroví omezit na minimum. Poté se prý pravděpodobnost otěhotnění zvýší. Ale z vlastní zkušenosti vím, že žena může otěhotnět i v čase, kdy se hroutí pod množstvím práce, nespí a stres je jejím každodenním partnerem.

Nejlepším řešením v každém případě bude, pokud si každý na vánoční svátky vytvoří dokonalý program, aby zaměstnal nejen svůj mozek, ale i tělo. A milování začne opět vnímat jako prostředek pro uspokojení sexuálních potřeb a ne jen jako činnost nutnou k početí dítěte. Pak se šance na úspěch zvýší několikanásobně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám