Hlavní obsah

Několik tipů, jak dětem zpestřit výlety, aby je ještě více bavily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně začalo to správné jaro, kdy můžeme odhodit zimní bundy a začít plánovat větší rodinné výlety. Máme pro vás několik tipů, jak při nich vaše dítka maximálně zabavit.

Foto: Profimedia.cz

Výlet s rodiči nemusí být vůbec nuda

Článek

Města i řada oblíbených míst si pro své návštěvníky připravují nejrůznější hry, ať už ve formě papírového plánku s úkoly, nebo pomocí aplikace na mobilním telefonu. Můžete tak vyrazit na výlet a přitom se dozvědět spoustu informací, plnit zábavné úkoly a podívat se na místa, kam by vás možná vaše cesty nezavedly.

Hry jsou navíc zajímavé pro celou rodinu, takže zabavíte i děti, které to budou brát jako bojovku a nebude jim vadit, že u toho nachodí několik kilometrů.

Aplikace, které i obyčejnou procházku promění v dobrodružnou výpravu

Existuje hned několik aplikací a záleží jen na vás, kterou z nich si vyberete. Zda vás zajímá historie, nebo se chcete vydat do světa pohádek, nebo třeba po stopách významných filmů či stavitelů.

Hra se odehrává v kulisách města a často může být i vaším průvodcem, dozvíte se o historických okamžicích, prožijete důležité události nebo se z vás stane rytíř, který se bude snažit osvobodit princeznu.

Výprava funguje jako hledání kešek, dojdete na místo, které máte za úkol objevit, tam se dozvíte informace pro další cestu.

Sedm způsobů, jak druhé nenudit

Vztahy a sex

Například v Kroměříži si můžete zahrát hru s názvem Kde je Giovanni. Město Kroměříž je v troskách po proběhlé třicetileté válce! Přijmi veledůležitou roli biskupova písaře a pomoz mu najít ztraceného dvorního architekta Giovanniho Pietra Tencallu.

Společně opět pozvednete slávu města přezdívaného Hanácké Athény! Podobných her je celá řada, najdete je například na geofun.cz.

Zámek Žďár nad Sázavou připravil pro děti a jejich rodiče venkovní hru Santiniho hvězda. Slavný stavitel Jan Blažej Santini Aichel je totiž úzce spjat se Žďárem nad Sázavou. Je autorem kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře (památka UNESCO) a dalších staveb v okolí, také nedalekého zámku. Právě zde hra, jejímž průvodcem je právě tento slavný stavitel, začíná.

Foto: Zámek Žďár nad Sázavou

Dolní hřbitov ve Žďáru nad Sázavou

Vezme vás na procházku po jeho významných stavbách v okolí žďárského zámku, požádá o pomoc a inspiraci při své tvorbě apod. Cestou se zastavíte třeba u morového hřbitova nebo hospodářského dvora a samozřejmě neopomenete poutní kostel na Zelené hoře.

Procházka je vhodná i pro rodiny s kočárky. Více informací o hře najdete na www.skrytepribehy.cz.

Když upřednostňujete papírové plány s tužkou

Pokud naopak chcete, aby si vaše dítka od svých mobilních telefonů odpočinula, pak zajděte do informačních center, kde objevíte různé herní plány, s nimiž se můžete vydat po stopách příběhů a legend v dané lokalitě.

Například ve Dvoře Králové nad Labem můžete vyrazit Po stopách pokladu královédvorského. Hra zavede turisty do muzejních expozic, na vybraných místech města pak budou plnit úkoly, luštit hádanky, dozvědí se zajímavé informace z historie města a na konci dobrodružné cesty pak úspěšní luštitelé naleznou část pokladu.

Jak zabavit děti o prázdninách? Vyzkoušejte naše tipy na letní aktivity

Děti

Dvůr Králové tedy není jen o nádherné zoologické zahradě, ale také dalších památkách a zajímavostech.

Zapojit se můžete také do letní Turistické razítkovací hry, která se odehrává v Ladově kraji. Jedná se o putování po ladovských vesničkách a stezkách. Cílem je nasbírat minimálně 24 razítek a projít předem dané trasy.

Rozmary počasí vás již nepřekvapí, a to díky těmto mobilním aplikacím

Mobil

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám