Hlavní obsah

Británie zakázala solária všem osobám mladším osmnácti let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Počínaje 8. dubnem je v Británii zakázáno opalovat se v soláriích dětem mladším 18 let. Jediným zdrojem UV záření pro jejich kůži teď mohou být už jen sluneční paprsky. Pokuta za porušení není pro salon nijak malá, představuje dvacet tisíc liber, v přepočtu na koruny asi 560 tisíc za osobu.

Foto: Profimedia.cz

O škodlivosti solárií není pochyb.

Článek

Všechny salony a studia musí požadovat od všech osob prokázání legálního věku. Britské úřady přitom hodlají provádět pravidelné kontroly zvláště během tohoto roku, kdy zákon zakazující solária pro nezletilé osoby, začal platit.

V Británii přitom běžně noviny přinášely zprávy o popálených dětech ve věku jen kolem devíti roků, které zašly do salonu a tam se za kapesné spálily a poškodily si kůži. Britský deník The Sun po několika takových případech inicioval vlastní kampaň pro zákaz solárií pro osoby mladší osmnácti let. Spolu s listem kampaň vedly charita Skcin a společnost Cancer Research UK.

Podle listu The Sun navštěvovalo v Británii solária šest procent dívek ve věku jedenáct až sedmnáct roků, ale už 50 procent ve věku 15 až 17 let. Ty mají ode dneška utrum.

Anketa

Myslíte si, že by se měla zakázat solária pro děti do 18 let také u nás?
Ano
89,6 %
Ne
8,6 %
Nevim
1,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2303 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám