Hlavní obsah

Holčička se narodila s těžkým postižením, pomáhá jí drahá rehabilitace

Tříletá Antonie Braunreiter z Karlových Varů se narodila jako druhá z dvojčat. Její o několik minut starší sestra Maruška se narodila bez jakýchkoliv problémů. Tonička ale byla postižena kvadruspastickou formou dětské mozkové obrny, a aby toho nebylo málo, tak ještě nezhoubným nádorem krevních cév a šedým zákalem obou očí, v jehož důsledku skoro nevidí.

Foto: archív rodičů Toničky

Antonie Braunreiter

Článek

Pro zmírnění projevů nemoci a zlepšení kvality života je nutné absolvovat intenzivní rehabilitační péči v neurorehabilitačním centru Axon v Praze. Bohužel je ale tato léčba velmi finančně nákladná a není hrazena zdravotními pojišťovnami. Jeden třítýdenní cyklus rehabilitační léčby stojí 46 000 Kč a je velmi důležité tuto léčbu absolvovat alespoň čtyřikrát do roka.

Tonička má obrovskou šanci na plnohodnotný život. Její rodiče by si moc přáli, aby se stala parťákem o několik minut starší Marušky a sestry si spolu mohly hrát a dělat lumpárny. Věří, že veškerou pílí se jim povede Toničku dostat co nejdál.

Benefiční den na Velkém Rybníku

V rámci pomoci Toničce se bude dne 9. června 2018 konat ve Velkém Rybníku na Karlovarsku benefiční den, který již počtvrté pořádá město Hroznětín a Spolek obyvatel Velkého Rybníka a Ruprechtova, za účasti několika hudebních skupin a s velkým doprovodným programem (lanová dráha nad rybníkem, jízda ve člunu s hasiči, dětské hřiště apod.). Více informací k benefičnímu dni naleznete na https://www.velkyrybnik-hroznetin.cz/.

Pomoc Toničce je možné směřovat také na transparentní účet č. 223428098/0600.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám