Hlavní obsah

Nezapomeňte oslavit Mezinárodní den dětí – udělejte jim radost hračkou a rodinnou atmosférou

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První červen již tradičně patří všem dětem. Původně měl tento svátek veřejnost upozorňovat na to, že na naší planetě stále žijí milióny dětí, jimž je upíráno právo na šťastné dětství. A nejedná se jen o zóny s válečnými konflikty, mnohé bezpráví na dětech se děje i u nás.

Foto: Profimedia.cz

Udělejte si na své děti čas.

Článek

Bezpráví nemusí rovnou znamenat trestné činy, může jít o drobnosti, které i tak mohou napáchat nemalé škody. Fenoménem dnešní doby je nedostatek času a z toho vyplývající rodičovská nevšímavost a také snaha vynahradit všechny důležité potřeby dítěte penězi či dárky.

Rodiče si ne vždy uvědomují, co je pro děti skutečně nejdůležitější. Ani ten nejdražší a nejvytouženější dárek nikdy nenahradí čas strávený s nimi. Odvolávat se neustále na nedostatek času či důležitější věci tak může na vývoji dítěte napáchat mnohem víc škod, než jsou mnozí rodiče ochotni si vůbec připustit.

Dítě potřebuje, aby mu rodiče naslouchali a brali ho vážně, aby jen nemávli rukou nad jeho problémy s tím, že ty jejich jsou důležitější. Dnes si tak kromě oslavy a dárků utvořte příjemnou rodinnou atmosféru, aby se vaše děti cítily šťastné a milované.

Obdarujte své dítě malým dárkem

Některé děti potěší společný zážitek, jiné věc v podobě hračky, oblečení, dobrůtky či hezké knížky. Vždy záleží na tom, co má dítě rádo a co dokáže nejvíce ocenit.

Foto: archív firem

Zleva:

Foto: Dino

Oblíbené táborové hry -

Foto: Lego

Zleva:

Foto: archív firem

Zleva:

Foto: Albi

Zleva:

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám