Hlavní obsah

Jak dětem v nemocnicích zpříjemnit Vánoce

Ne každé dítě má to štěstí, že je o Vánocích doma se svými rodiči. Bohužel řada nemocných dětí musí trávit i tento čas na nemocničních lůžkách. Jedná se zejména o malé pacienty z onkologických oddělení, transplantačních jednotek nebo JIPek. Proto letošní Štědrý den bude ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Zdravotní klaun uspořádána vánoční sbírka na portálu Seznam.cz.

Foto: Zdravotní klaun

I letos proběhne vánoční klauniáda v nemocnicích.

Článek

Nejen díky této sbírce zpříjemní vánoční čas malým pacientům zdravotní klauni, kteří se pokusí přinést vánoční atmosféru i do nemocničních pokojů.

Sbírka bude probíhat na domovské stránce www.seznam.cz na službě Seznam Tip během celého Štědrého dne. Lidé zde budou moci zakoupit až 100 darovacích poukazů, každý v hodnotě 100 Kč, přitom bude možné využít platební brány Seznam.cz, aby dárci 24. prosince nemuseli řešit zadávání platebního příkazu či jiný časově náročnější způsob úhrady.

I tento dar je samozřejmě daňově odečitatelnou položkou, proto zakoupené poukazy obsahují informaci i o tom, jak nárok na slevu z daně uplatnit.

Z finančních darů od uživatelů, spolu s penězi ze zaměstnanecké sbírky Seznam.cz, se uhradí dětské vánoční klauniády.

Vánoční klauniády v nemocnicích
24. 12. FN Motol - onkologie
24. 12. FN Hradec Králové - onkologie
25. 12. FN Motol - onkologie a hematologie
25. 12. FN Motol - pediatrie
25. 12. FN Brno - onkologie
25. 12. FN Ostrava - JIP, onkologie, neurologie
25. 12. Jablonec nad Nisou
26. 12. Fakultní Thomayerova nemocnice - chirurgie
26. 12. Mladá Boleslav
26. 12. Liberec
26. 12. FN Brno - onkologie
26. 12. FN Ostrava - onkologie
30. 12. Bulovka
30. 12. FN Motol - neurologie, kardiologie, chirurgie
30. 12. FN Brno - onkologie
30. 12. FN Ostrava - onkologie a hematologie
30. 12. Karviná
30. 12. Děčín
30. 12. České Budějovice
31. 12. Kolín
31. 12. FN Motol - onkologie
31. 12. FN Motol - ortopedie a traumatologie
31. 12. FN Olomouc - onkologie, JIP
31. 12. FN Brno - pediatrie
31. 12. Opava
31. 12. FN Hradec Králové

Adventní sbírka na podporu dětí, které musí o svátcích zůstat v nemocnicích, se v Seznam.cz rozběhla již 3. prosince a zapojila se do ní zhruba šestina zaměstnanců centrály firmy. Děti z mateřské školky Seznámek a příbramské mateřské školky nakreslily papírové vánoční ozdoby, které si mohli zaměstnanci i klienti přicházející na centrálu Seznam.cz zakoupit. Na zadní stranu malovaných ozdobiček mohl každý napsat svůj povzbuzující vzkaz pro hospitalizované dítě. Nemocné děti tedy od společnosti Seznam.cz dostanou nejenom vánoční klauniádu, ale navíc i malovaný dárek s pozdravem (více ZDE).

Seznam.cz se Zdravotním klaunem spolupracuje dlouhodobě a každoročně také připravuje vánoční PF, která rozesílá klientům v tištěné i elektronické podobě. To letošní si můžete prohlédnout na speciální stránce: vanoce2013.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám