Hlavní obsah

Vánoční koncert pomohl nemocným a opuštěným dětem

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půl miliónu korun se vybralo během benefičního vánočního koncertu Korunky Luhačovice, který proběhl 7. prosince v Kulturním domě Elektra v Luhačovicích. Celý výtěžek byl přitom rozdělen mezi nemocné a handicapované děti, dětské domovy, dětská oddělení v nemocnicích a kojenecké centrum.

Foto: Láďa Kresta pro Korunku Luhačovice (5x)

Olga Lounová za doprovodu Rudy z Ostravy zapojila do svého vystoupení i dětské diváky.

Článek

„Celý večer byl plný emocí. Pro řadu dětí i jejich rodiče byly symbolické šeky ve tvaru hvězd překvapením. Velmi nás potěšilo, že jsme díky našim sponzorům, dárcům a všem, co nás již několik let podporují, mohli udělat tolik radosti,“ řekla ředitelka Korunky Luhačovice Veronika Záhorská, která dodala, že sdružení letos už přerozdělilo více než dva milióny korun.

Foto: Láďa Kresta pro Korunku Luhačovice

Zpívaná pohádka O červené karkulce v podání dětí ze zlínské základní školy praktické a školky na Lazech.

Moderátory večera byli Diana Kobzanová a Ruda z Ostravy. I díky nim byla v sále úžasná atmosféra. Koncert zahájily děti ze zlínské základní školy praktické a školky na Lazech. Jejich zpívaná pohádka o Červené Karkulce vzbudila v celém sále obrovské emoce. Na ty navázalo i vystoupení handicapované Kristýnky Odložilové a nevidomé Olgy Zelené.

Foto: Láďa Kresta pro Korunku Luhačovice

Na koncertě zazpívala i Kristýnka Odložilová.

Velmi významně koncert podpořili svým vystoupením i zpěvačka a rally závodnice Olga Lounová, Martin Chodúr či mladá nadějná zpěvačka Tereza Hůsková.

Podle Veroniky Záhorské letošní obdarování ale ještě nekončí. Den před Štědrým dnem budou dárky dostávat nemocné děti, které si pod své patronace vzali podporovatelé občanského sdružení. Ti ve svých obchodech či kadeřnictví prodávali panenky Korunky a získanými penězi podpořili konkrétní děti.

Foto: Láďa Kresta pro Korunku Luhačovice

Své vystoupení měla i nevidomá zpěvačka Olga Zelená.

Panenky si lidé mohou stále ještě zakoupit ve Zlíně například v květinářství Halky Adamové, kadeřnictví Romana Fiuráška, v centru thajských masáží PhenOmen nebo v prodejnách P. P. Mode.

Foto: Láďa Kresta pro Korunku Luhačovice

Korunka Luhačovice dlouhodobě podporuje Davida Fibricha z Dolního Němčí, který už dvacet let bojuje s nejtěžší formou motýlích křídel. Na fotce společně se zakladatelkou sdružení Veronikou Záhorskou.

Korunka Luhačovice se snaží pomáhat především dětem ve Zlínském kraji. Obdarované vybírá na základě doporučení pediatrů, lékařů a dalších odborníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám