Hlavní obsah

Oslavte Emila a podpořte handicapované dětské sportovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě dnes 22. dubna probíhá již šestý ročník celorepublikové veřejné sbírky Svátek s Emilem. Koupí odznaku s obrázkem ptáčka Emila za symbolickou cenu 20 korun nebo plyšového ptáčka Emila za 50 korun přispějete na dětské sportovce s handicapem.

Foto: Novinky

Patron projektu Emil herec a moderátor Jan Kraus s plyšovým maskotem.

Článek

Ptáček Emil je symbolem pomoci všem handicapovaným dětem, které i přes svůj zdravotní problém chtějí sportovat. Své jméno dostal po našem legendárním běžci Emilu Zátopkovi, který se svou pílí a houževnatostí stal jedním z našich „největších sportovců“.

Odznaky a plyšové ptáčky si můžete zakoupit od 2600 středoškoláků v ulicích většiny měst České republiky právě 22. dubna. Pokud tuto akci nestihnete, pak celý projekt můžete podpořit např. koupí stavebnice ROTO či zasláním dárcovské sms ve tvaru DMS EMIL a odesláním na číslo 87777 nebo přímo na benefiční účet číslo 182 182 182 / 0800.

V loňském roce bylo na projekt Svátek s Emilem vybráno přes 1, 6 miliónu korun. Správní rada projektu Emil tyto peníze rozdělila mezi 13 sportovních klubů Českého paralympijského výboru. Celoročně v těchto klubech sportuje více než 7400 handicapovaných dětí a mládeže ve věku od 5 do 23 let, kteří mají zrakové, sluchové, mentální, tělesné a spastické postižení. Více informací na www.emil-cpt.cz .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám