Hlavní obsah

Chlapec narozený v Mexiku vážil šest a půl kilogramu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANCÚN

Říkají mu "Super Tonio" a svoji přezdívku si dozajista zaslouží. Novorozený Antonio Vasconcelos, který přišel na svět v pondělí císařským řezem v mexickém Cancúnu, váží 6,6 kilogramu a měří 55 centimetrů.

Článek

"Neshledali jsme v jeho organismu žádné abnormality, snad až na určité mírné příznaky zvýšené hladiny cukru v krvi. Vše je ale pod kontrolou," ujistil šéf kliniky Narciso Pérez Bravo.

Novorozenci jen zřídkakdy váží více než pět kilogramů a porodní váha šest kilo je opravdovou raritou. Ve východobrazilském městě Salvador se přitom v lednu předminulého roku narodilo miminko, které po porodu vážilo 7,6 kilogramu. Nejtěžším dítětem podle Guinnessovy knihy rekordů byl však chlapec narozený v září roku 1955 v Itálii, jenž vážil 10,2 kilogramu.

Jen Teresa a Luís Vasconcelosovi zřejmě nejsou parametry syna nijak zaskočeni. Na Antonia se totiž už doma nemůže dočkat jeho sedmiletá sestra, která sama při narození vážila 5,2 kilogramu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám