Článek
Milovníci ledové pochoutky si budou moci v těchto receptech pochutnat na zmrzlině Mövenpick v opravdu netradičním pojetí. Nabízíme vám recepty na pečená kachní foie gras s hruškovým sorbetem, tuňákový tatarák s citronovým sorbetem a confit z cherry rajčátek s vanilkovou zmrzlinou a pěnou z olivového oleje.
Pečená kachní foie gras s hruškovým sorbetem - (pro 5 osob) | |
---|---|
Kachní játra | 200 g |
Datlový chléb | 100 g |
Panenský olivovy olej | 50 ml |
Vyzrálý ocet Balsamico | 15 ml |
Hruškový sorbet | 5 kopečků |
Polníček | na ozdobu |
Sůl | podle chuti |
Pepř | podle chuti |
Kachní foie gras nakrájejte na plátky, ochuťte solí, pepřem a zlehka obalte v hladké mouce. Na rozpálené pánvi zprudka opečte po obou stranách. Z datlového chleba nakrájejte obdélníkové tvary o tloušťce zhruba půl centimetru a opečte je na pánvi s trochou olivového oleje dokřupava.
Na toasty položte opečená foie gras, přidejte nok hruškového sorbetu, lístek polníčku, který jste předtím ochutili solí a pepřem, a nakonec pár kapek vyzrálého octa Balsamico.
Tuňákový tatarák s citrónovým sorbetem (pro 5 osob) | |
---|---|
Tuňák | 150 g |
Šalotka | 25 g |
Pažitka | 1/4 svazku |
Panenský olivový olej | 50 ml |
Brambory | 75 g |
Olej | 25 ml |
Citrónový sorbet | 5 kopečků |
Citrónová šťáva | na pokapání |
Kerblík | na ozdobu |
Sůl | podle chuti |
Pepř | podle chuti |
Tuňáka nakrájejte na drobné kostičky, přidejte do nich najemno nakrájenou šalotku a pažitku, panenský olivový olej, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, pepř a podle potřeby sůl. Z brambor vykrájejte kolečka a usmažte je v oleji.
Na jednotlivé chipsy přidejte tuňákový tatarák a noček citrónového sorbetu. Ozdobte snítkou kerblíku.
Tuňákový tatarák s citrónovým sorbetem. Foto: 3p3
Confit ze cherry rajčátek s vanilkovou zmrzlinou (pro 5 osob) | |
---|---|
Cherry rajčátka | 5 ks |
Těsto philo | 1 pláty |
Přepuštěné máslo | 25 ml |
Panenský olivový olej | 50 ml |
Glukóza | 25 ml |
Vanilková zmrzlina Mövenpick | 5 kopečků |
Citrónová šťáva | na pokapání |
sůl | podle chuti |
pepř | podle chuti |
Cherry rajčátka krátce spařte ve vroucí vodě a oloupejte. Ochuťte solí, pepřem a panenským olivovým olejem a napůl usušte v troubě. Z těsta philo připravte kornoutky, které potřete přepuštěným máslem a upečte.
Confit ze cherry rajčátek s vanilkovou zmrzlinou. Foto: 3p3
Do kornoutků vložte confit ze cherry rajčátka a noček vanilkové zmrzliny. Nahoru přidejte pěnu připravenou v lahvi na šlehačku z olivového oleje, vody a glukosy, dochucené citrónovou šťávou, solí a pepřem.