ŠPÍZ Z KUŘECÍCH PRSÍČEK A KREVET S RÝŽÍ BASMATI, NUDLIČKAMI Z CUKETY A MRKVE S TOMATOVOU OMÁČKOU
| Suroviny: pro čtyři osoby |
| 400 g kuřecích prsou |
| 120 g krevet |
| 1 limetka |
| 0,01 l slunečnicového oleje |
| sůl, pepř |
| olej |
| grilovací koření |
| Suroviny na tomatovou omáčku |
| 5 rajčat |
| 200 g "tomato pronto" |
| 20 g cibule |
| sůl, pepř |
| olej |
| bylinky |
| Suroviny na zeleninové špagety |
| 150 g mrkve |
| 150 g cukety |
| sůl |
| sezamové semínko |
| sezamový olej |
| Suroviny na rýži |
| 300 g rýže basmati |
| olej |
| sůl |
| celá cibule |
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky a naložíme do oleje a koření. Po 12 hodinách napícháme na špejli kuřecí maso, 1/8 limetky, tygří krevetu. Posypeme grilovacím kořením a opečeme. Jemně nakrájenou cibuli orestujeme do růžova. Přidáme rajčata (překrájená), tomato pronto, sůl, pepř, bylinky a směs provaříme. Provařenou směs prolisujeme. Hustou omáčku můžeme povolit zeleninovým vývarem. Z mrkve a cukety uděláme pomocí speciální škrabky špagety. Orestujeme je na oleji, přidáme sůl, pepř, sezam. Rýži uvaříme v osolené vodě s cibulí a olejem.
| Recept byl použit z knihy Excellent menu autorky Evy Filipové, která obsahuje 20 autorských menu a 100 receptů šéfkuchařů excelentních restaurací . |