Hlavní obsah

Přitáhněte pozornost svým sexy bříškem

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Ležíte na pláži a sledujete, jak vám něco přetéká přes plavky. Co to je? Ano, je to vaše břicho. Co teď rychle s tím?

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz, 5x

Přitáhněte pozornost svým sexy bříškem.

Článek

Jak cvičit břicho tak, aby to mělo co největší efekt? To je otázka, která trápí muže i ženy snad všech věkových kategorií. Dobrá zpráva je, že břišní svaly patří k těm, které lze zlepšit ve velmi krátké době.

Zároveň ale tyto svaly potřebují spoustu opakování. Když uděláte jeden cvik a ihned za ním druhý, docílíte adekvátně vysokého počtu opakování a zabijete tím pádem dvě mouchy jednou ranou, protože posílíte svaly a navíc při takovémto tréninku budete spalovat tuky.

1. Přítahy kolen na míči

Začínáte v pozici vzporu, kdy jste opřeni dlaněmi o zem, a nohy jsou na míči. Celé tělo je v jedné rovině. S výdechem přitáhněte kolena co nejvíce k břichu, s nádechem vraťte nohy zpět do původní pozice.

Důležité je neprohýbat se v bedrech a držet trup zpevněný pomocí břišních svalů. Cvik je zaměřený na procvičení přímých břišních i vnitřních svalů. Udělejte 4 série po 10 opakováních.

2. Tlaky do stehen vleže na zádech

Lehněte si na záda na podložku, zvedněte pokrčené nohy a dlaně položte na stehna. S výdechem proveďte tlak do stehen a současně co nejvíce zatáhněte břicho. S nádechem tlak povolte.

Cvik je správně provedený, když na vás nebude vidět žádný pohyb, ale budete cítit břišní svaly. Procvičíte jím zejména vnitřní břišní svaly. Po celou dobu cviku je důležité držet záda přitisknutá v podložce. Cvik provádějte vždy 30 vteřin ve 4 sériích.

3. Posunování na předloktích na míči

Začněte v pozici, kdy máte předloktí opřená o míč, klečíte na kolenou a míč je co nejblíže vašim stehnům. S nádechem se posunujte na míči dopředu až do polohy, kdy záda, hýždě a nohy budou v jedné rovině.

S výdechem se vraťte zpět. Zapojíte do práce přímé břišní a vnitřní svaly. Proveďte 4 série po 15 opakováních.

4. Přítahy nohy a ruky na boku

Lehněte si na bok tak, aby nohy byly rovné a horní ruka za hlavou. Opřete se o předloktí ruky, která je na zemi a s výdechem zvedejte trup, volná ruka a noha jdou směrem k sobě. S nádechem se vracejte zpět do výchozí pozice.

Při tomto cviku procvičíte šikmé břišní svaly. Udělejte 4 série o 15 opakováních na každou stranu.

První dva výše uvedené cviky odcvičte ihned po sobě, pauza následuje až po druhém z nich a trvá 45 vteřin. Takto pokračujte i v ostatních sériích.

Nebaví vás stále ty samé cviky na břicho a hledáte inspiraci? Podívejte se na tak trochu jiný trénink na břicho na webu supertelo.cz.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám