Hlavní obsah

Povánoční hubnutí: Čtyři jednoduché cviky pro pevnější zadeček

Novinky, Kristýna Léblová, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mnoho z nás si jako novoroční předsevzetí dává za úkol shodit nějaké to kilo navíc a pravidelně cvičit. Pokud se chceme v létě cítit sebevědomě v plavkách, nesmíme kromě klasických cviků zapomínat ani na zadeček. Připravili jsme pro vás čtyři tipy na cviky, se kterými si zpevníte zadeček a k tomu i uberete pár kil.

Trápí vás přebytečná kila po Vánocích? Máme pro vás 4 jednoduché cviky pro pevnější zadeček Video: Novinky

 
Článek

Cesta za vysněnou postavou do plavek může být dlouhá, je třeba pravidelného cvičení a zapomínat by se nemělo ani na zadeček.

Pár tipů na cviky si pro Novinky připravila osobní trenérka Nina Balážová z pražského centra John Reed, která sportuje už odmalička a v minulostí též závodně tančila. Nyní se věnuje osobním tréninkům.

Ke cvikům budeme potřebovat gumičku, kterou seženeme v každém fitness obchodě.

První cvik

Gumičku si nasadíme nad kolena, aby nám pomáhala držet kolena od sebe. Lehneme si na záda, nohy dáme mírně od sebe a zvedáme zadeček. Důležité je neprohýbat se, celý střed těla je zpevněný a zadkem jdeme střídavě nahoru a nad zem.

„Těžší varianta je, že zvedneme jednu nohu a cvik provádíme úplně stejně. Kolena dále tlačíme stále od sebe, v čemž nám pomáhá gumička,“ vysvětluje trenérka.

Povánoční hubnutí: Šest účinných cviků na posílení břišních svalů

Zdraví

Druhý cvik

Přesuneme se do pozice kočky, ramena, loket a dlaň máme v jedné pozici. „Jsme vytažení a hlavu máme v prodloužení, jedna noha je napnutá a jde nahoru, do strany, nahoru a zpět. Zároveň máme zpevněné celé tělo, aby makalo i břicho. Musíme si dát pozor na podsazenou pánev a vyhrbená ramena dopředu, zadní noha je napnutá,“ upozorňuje trenérka.

Třetí cvik

I v tomto cviku zůstaneme v pozici kočky, znovu si však nasadíme nad kolena gumičku.

„Jsme opět vytažení a jdeme kolenem do strany a zpět, to samé na druhou nohu. U tohoto cviku je důležité se opravdu zpevnit, abychom nepadali na jeden bok,“ říká trenérka.

Čtvrtý cvik

Na poslední cvik si klekneme opět s gumou nad koleny, chodidla dáme na špičky a k sobě, kolena od sebe. Ruce dáme v bok pro držení těla a střídavě se narovnáváme a klesáme, kdy se dotýkáme zadečkem chodidel. Pánev i zadeček mají jít nahoře co nejvíc dopředu.

U jakéhokoliv cvičení jsou důležité nejen samotné cviky, ale i příprava. Tělo by se tak mělo před každým cvičením rozehřát a rozcvičit. Vyhnete se tak namožení svalů či poškození kloubů. Správný postoj a pravidelné dýchání také dokážou cvičení výrazně zefektivnit.

V neposlední řade se mezi doporučení k cvičení řadí dodržování pitného režimu a vyvážené stravy, jinak se i sebenáročnější cvičení dokáže minout účinkem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám