Hlavní obsah

Na jaké otázky je lepší se během Vánoc neptat

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro mnoho lidí se Vánoce nesou ve znamení rodinných setkání. V rámci nich ale občas dochází k ne příliš příjemným konverzacím. Jakým otázkám je v rámci zachování sváteční pohody lepší se vyhnout?

Foto: Profimedia.cz

Jaké otázky k svátkům nepatří?

Článek

Proč nemáš partnera/ Co se s ním stalo?

„Lidé milují, když vidí, že je jejich blízký šťastný. Naše kultura a společnost je nastavena na život v páru a lidé mají proto často tendenci se na partnerství vyptávat,“ vysvětluje manželská terapeutka Samantha Heuwagenová pro Huffington Post.

Mnohdy si ale neuvědomují, že za vztahem, který sice na první pohled může působit harmonicky, se skrývají vážné problémy.

Kdy se budeš vdávat?

Tato otázka sice může být často vyřčena s lehkou dávkou nadsázky, ale to neznamená, že nemůže píchnout u srdce. Jedná se totiž o velmi citlivé téma.

Zejména ženy jsou často vystavovány nepříjemnému tlaku ohledně věku, dětí a manželství. Mnohdy by přitom potomky a partnera chtěly, jen nemohou najít toho pravého. Rozmyslete si proto, jestli je skutečně nutné se na tuto otázku vyptávat.

Sedm tipů, jak posílit svůj vztah ještě před usnutím

Vztahy a sex

Jsi si tím jistá?

Ať už se jedná o ukončení pracovního poměru, vztahu nebo třeba zrušení svatby, obavy z velké životní změny jsou zcela pochopitelné. Vezměte ale v úvahu, že naprostá většina lidí se nad velkými životními kroky zamýšlí a své kroky probírají ze všech možných úhlů, a proto je tato otázka vesměs zbytečná.

Pokud se vás na to přesto někdo zeptá, poděkujte za jeho starost a ujistěte ho, že víte, jakým směrem se chcete ubírat.

Koho jsi volila?

I když vás s vaší rodinou pojí nejdůvěrnější vztah, názory na politiku můžete mít diametrálně odlišné. Diskuze na toto téma samozřejmě není zakázaná, ale pokud dopředu víte, že by mohla vést k ochlazení atmosféry, pak se ji snažte co nejtaktněji zamést pod stůl.

Pět nejčastějších chyb v ložnici a jak je řešit

Vztahy a sex

Opravdu si chceš přidat?

Každý ví, že Vánoce jsou gastronomicky náročné a není vůbec snadné se vyhnout přírůstku váhy. Snažte se ale vyvarovat nemístných poznámek na téma vzhledu své rodiny či blízkých. Věřte, že kdyby si přidat nechtěli, tak o to nepožádají.

„Vědecké studie prokázaly, že hodnotící komentáře týkající se jídla mají negativní vliv na psychiku a mentální zdraví daného člověka,“ souhlasí doktorka Fran Walfishová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám