Hlavní obsah

Hodinky - nadčasový dárek, který potěší ženu i muže

Novinky, Linda Humlová

Hodinky jsou jedním z nejkrásnějších dárků, které můžeme pod stromečkem najít. Symbolizují totiž nejen jednu z nejdůležitějších životních veličin, ale také lásku k řemeslu, preciznost a v neposlední řadě také díky své nadčasovosti i věrnost. Hodí se navíc jako dárek pro každého, na kom vám skutečně záleží, a to bez rozdílu pohlaví i věku. Podle jakých trendů se letos při výběru hodinek orientovat?

Foto: Profimedia.cz

Hodinky značky Omega, ilustrační foto

Článek

Ačkoli náramkové hodinky v posledních letech ztratily svoji primární funkci určování času, která byla nahrazena novými nástroji, jako jsou chytré telefony, stále patří mezi jedny z nejosobitějších předmětů, které člověk může vlastnit.

Nejenže jsou emocionálním objektem, ale také odrážejí celkový charakter a vkus každého jednotlivce, což ostatně dokazuje i stále vzrůstající trh se švýcarskými náramkovými hodinkami, který v roce 2017 dosáhl rekordní hodnoty vývozu. Jaké trendy letošnímu roku dominují?

„Přesné trendy nelze spolehlivě definovat, neboť vždy záleží na hodnotě hodinek. Obecně vzato ale platí, že u levnějších modelů v řádech několika tisíců korun je oblíbený minimalistický styl, což se částečně odvíjí i od toho, že propracované číselníky jsou mnohem dražší. U dražších modelů pak platí, že trendy je rovněž čistý design, ale s prvky, které zvyšují elegantní a luxusní vnímání, jako jsou perly či diamanty,” říká zakladatel a majitel firmy D.I.C. Luboš Říha.

Foto: archiv firmy

Jednoduchý ciferník ozvláštňují diamanty. Hodinky, D.I.C., cena 41 745 Kč.

Rodinný poklad

Luxusní hodinky si může dovolit jen hrstka z nás, přesto o nich spousta z nás sní.  Pokud tuto investici zvažujete, zaměřte se na ikonické modely značek Omega, Cartier, Chopard či například Rado.

„Generace mileniálů zásadním způsobem ovlivňuje jak trh s módou, tak i s hodinkami a mnoho značek jim proto vychází vstříc. Jednou z nich je i značka Omega, která uvedla kolekci Trésor, jež je plná elegantních a nadčasových kousků, které budou s každou ženou stárnout stejně elegantně jako ona sama.

Každého pravého muže pak potěší ikonický model Seamaster Diver 300M, který je i nedílným společníkem nejznámějšího filmového agenta Jamese Bonda. Skvělý poměr cena výkon pak nabízí značko Rado, která je průkopníkem technologie moderní keramiky, díky níž jsou hodinky lehké, odolné a moderní. Mezi pomyslné hvězdy patří svým podmanivým vzhledem model HyperChrome Chronograph Bronze,” doporučuje odbornice Lucie Kuricová z Klenotnictví Dušák.

Foto: archiv firmy

Zleva: 51 500 Kč, 30 400 Kč, 118 300 Kč, 149 700 Kč. Vše Klenotnictví Dušák

Čistý minimalismus

Minimalistické hodinky se hodí jako dárek nejen pro všechny ženy, které s nošením hodinek teprve začínají, ale i pro ty, jejichž styl se těžko odhaduje. Tento typ hodinek je totiž nejvíce líbivý a zároveň se i nejlépe kombinuje s různými druhy módních stylů.

Při výběru se nezapomeňte řídit hlavně tím, jakou barvu kovu dotyčná nosí nejčastěji. Pak už záleží jen na ceně a barvě ciferníku, který se vám líbí.

Foto: archiv firem

Zleva: Vivantis, 2290 Kč. Dyrberg/Kern, 5599 Kč. Dyrberg/Kern, 4499 Kč. Dyrberg/Kern, 4199 Kč. Vivantis, 2900 Kč. Vivantis, 2890 Kč

Čistě dámská záležitost

Říkají vám přátelé strako, nebo si zkrátka jen potrpíte na čistě dámské doplňky, které vašemu oblečení dodají trochu třpytu a parády?

Pak se v obchodech porozhlédněte po čistě ženských hodinkách, které nejčastěji zdobí drobné kamínky nebo třeba nápaditý řemínek, který mnohdy připomíná okrasný náramek. Zaměřit se můžete i na modely v trendy růžovém zlatě, které můžete hravě kombinovat i s doplňky v jiných barvách kovu.

Foto: archiv firem

Zleva: Swarovski, 8990 Kč. Tissot, 7680 Kč. Klenoty Aurum, 6640 Kč. Dyrberg/Kern, 6449 Kč. Klenoty Aurum, 10 900 Kč. Klenoty Aurum, 7990 Kč

Inspirované pánským stylem

Dámské hodinky v pánském duchu jsou na výsluní již nějaký ten pátek. Ženy si je zamilovaly pro jejich mohutnost, která v kontrastu s úzkým dámským zápěstím působí velmi žensky.

Vyberte si model v klasické stříbrné, nebo třeba zlaté barvě a ozvláštněte jím svůj klasický kancelářský styl, případně se je nebojte vzít na ležérní způsob s teniskami a džínami.

Foto: archiv firem

Zleva: Klenoty Aurum, 3329 Kč. Dyrberg/Kern, 7299 Kč. Klenoty Aurum, 7640 Kč. Klenoty Aurum, 9570 Kč. Klenoty Aurum, 5030 Kč

Unisex hodinky

Hledáte hodinky, které si budete moci od přítele klidně vypůjčit? Vybírejte mezi unisexovými, které se také skvěle hodí pro ženy, jež si nepotrpí na přehnanou zdobnost a upřednostňují nenápadný, ale kvalitní styl.

Foto: archiv firem

Zleva: Zoot, 1919 Kč. Vemzu, 6471 Kč. Zoot, 2099 Kč. Vemzu, 4851 Kč. Vemzu, 4851 Kč

Něco pro pány

Sháníte dárek pro přítele nebo manžela, který by mu opravdu udělal radost? Pořiďte mu hodinky šité na míru.

Pro milovníka designu se báječně hodí digitální retro hodinky Casio, sportovec ocení vychytávky v podobě ciferníku s nejrůznějšími druhy ukazatelů a klasik se neobejde bez jednoduchých a čistých hodinek s klasickým či koženým řemínkem.

Foto: archiv firem

Zleva: Vemzu, 855 Kč. Klenoty Aurum, 5970 Kč. Klenoty Aurum, 3590 Kč. Klenoty Aurum, 2590 Kč. Guess, Fashion Arena Prague Outlet, 2490 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám