Hlavní obsah

Tři nejlepší cviky pro vaše hýždě

Novinky, Karel Markel, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud prahnete po krásně tvarovaném pozadí, není nic jednoduššího, než provádět ty nejefektivnější cviky. Jaké to jsou, se dozvíte uvnitř článku.

Foto: Karel Markel, Supertělo.cz (4x)

Nejlepší cviky, které pěkně vytvarují vaše hýždě.

Článek

To, jaký bude mít vaše pozadí tvar a jak bude vypadat po estetické stránce, je dáno pouze jediným faktorem - a tím je vaše hýžďové svalstvo. Pokud jsou tyto svaly dlouhodobě zanedbávané, postupně dochází k jejich ochabnutí a ztrátě plných tvarů.

Je tedy potřeba tyto svaly pravidelně zatěžovat, čímž zesílí a získají pevnost a plnější tvar. Ten vám ale vám nezaručí žádné speciální stroje z televize, ani urputný a nekonečný běh. Je potřeba zařadit ty nejefektivnější cviky. Zde jsou tři nejlepší.

1. Dřep s výskokem

Klasický a všem známý dřep, doplněný o výskok. Tato varianta dřepu zlepší výbušnou sílu a tím efektivně stimuluje svalstvo hýždí a stehen. U tohoto cviku navíc těžíte nejen z posílení zmíněných svalů, ale také z velkého energetického výdeje, který je tím nejefektivnějším způsobem, jak pálit podkožní tuk.

Pamatujte, čím je dřep hlubší, tím více zapojujete právě hýžďové svalstvo.

2. Přenášení váhy

Pokud má být vaše pozadí dokonalé, je důležité pracovat na jeho tvaru opravdu komplexně. Proto je sem zařazeno také přenášení váhy. Díky tomuto cviku působíte na hýžďové svalstvo z odlišného úhlu, čímž ještě více podpoříte jeho posílení a následné zpevnění. Důležité je provádět cvik pomalu a kontrolovaně.

3. Skákané výpady

Skákané výpady opět procvičí hýždě z odlišného úhlu. Jedná se o velice náročný cvik, který kromě svalů stehen a hýždí prověří také vaši rovnováhu a koordinaci pohybů. Navíc, stejně jakou u prvního cviku, dochází k rozvoji výbušné síly.

Během provádění cviku se soustřeďte na dostatečnou délku kroku. Čím delší je, tím více je cvik zacílený na hýždě.

Nyní znáte ty nejdůležitější cviky pro tvarování vašeho pozadí. Nepotřebujete k nim žádné pomůcky, můžete je tak cvičit kdykoli a kdekoli.

Pokud přemýšlíte, jak je zakomponovat do tréninku, není nic jednoduššího, než všechny spojit do jednoho kruhového tréninku, ve kterém budete používat rozmezí mezi 12 až 15 opakováními.

Toužíte po plochém břichu, ale vaše snaha se nesetkává s úspěchem? Jak na to, zjistíte na webu Supertělo.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám