Hlavní obsah

Hubneme do plavek – venkovní trénink celého těla

Novinky, Karel Markel, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udržte si pevnou postavu během celého léta. Využijte krásného počasí a přesuňte váš trénink ven na čerstvý vzduch.

Foto: Karel Markel, Supertělo.cz

Při pěkném počasí můžete cvičit venku.

Článek

V přiloženém instruktážním videu máte možnost inspirovat se jednoduchým tréninkem celého těla, který můžete odcvičit pod širým nebem. Sluneční paprsky a čerstvý vzduch vám zcela jistě pomohou k lepším výkonům.

V samotném závěru celého článku navíc najdete několik jednoduchých dietních tipů, které vám pomohou se správným stravováním, které je pro efektivní hubnutí zcela zásadní.

Venkovní trénink celého těla

1. Lifting

První cvik slouží primárně jako procvičení lýtkových svalů, ale do pohybu se zapojují všechny svaly dolních končetin. Během provádění cviku se pohybujete jak dopředu, tak dozadu. Proto je tento cvik poměrně náročný na koordinaci pohybů. Zvolte tedy ze začátku raději pomalejší tempo.

2. Kliky o lavičku

Namísto klasického kliku je v tomto tréninku zařazena varianta s lavičkou, která je o poznání jednodušší, a kterou zvládnou opravdu všichni. Cvikem skvěle posílíte svaly horních končetin a také mezilopatkové svalstvo, jehož posílení je zásadní pro správné držení těla bez hrbení.

3. Výstup se švihem kolene

Výstupy spojené se švihem kolene jsou poměrně těžký cvik, který dokáže skvěle zapojit svalstvo stehen a hýždí. Během provádění nezapomínejte držet záda rovná a pravidelně střídat nohy. Pokud je pro vás cvik příliš náročný, můžete ze začátku vynechat švih kolene a soustředit se pouze na klasický výstup.

4. Přítahy kolen ve vzporu

U tohoto cviku procvičujete především přímé břišní svalstvo. Cvik je na provedení poměrně jednoduchý. Pokud patříte k pokročilým, můžete vynechat lavičku a provádět přítahy v klasickém vzporu na zemi. U cviku nezapomínejte na pravidelné dýchání.

5. Výpady

Posledním cvikem jsou klasické výpady v chůzi. Pokud máte problémy s tvarováním pozadí, je tento cvik přesně to, co potřebujete. V tomto tréninku je zvolena varianta bez zátěže, pokud je pro vás příliš jednoduchá, můžete využít i přidanou zátěž.

Tipy pro efektivní hubnutí

Mleté hovězí

Kvalitní bílkoviny neodmyslitelně patří k základu zdravého jídelníčku. Pokud zrovna nechcete zatěžovat svůj trávicí trakt zdlouhavým trávením klasického steaku, můžete využít variantu mletého masa, které tělo při trávení tolik nezatěžuje.

Tekuté kalorie

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak snížit váš kalorický příjem, je omezení takzvaných tekutých kalorií. Ty mozek neregistruje stejně jako klasickou pevnou stravu. Pokud má dojít k vyplavení hormonů, které snižují pocit hladu, je potřeba žvýkat.

Müsli

Pokud chcete opravdu efektivně hubnout a jste zvyklí snídat müsli, měli byste s tím co nejrychleji přestat. Müsli není tak zdravé, jak se o něm tvrdí. Navíc obsahuje obrovské množství sacharidů, které zvyšují hodnotu inzulínu v krvi. To není to, co při hubnutí chcete.

Zajímá vás, jak opravdu jednoduše přejít na zdravý způsob stravování? Jednoduchý návod najdete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám