Hlavní obsah

Vyzkoušejte jednoduchý venkovní trénink pro zpevnění postavy

Novinky, Karel Markel, Supertělo.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I se cvičením si můžete užít krásné letní počasí. Vyzkoušet můžete jednoduchý venkovní trénink, který zpevní vaši postavu a podpoří hubnutí.

Foto: Karel Markel, Supertělo.cz (4x)

Proč se mučit ve fitness centru? Zacvičte si venku.

Článek

Léto je konečně v plném proudu a tudíž nastal ten správný čas přesunout se ze špatně větraných fitness center ven na čerstvý vzduch. I venku můžete odcvičit skvělý trénink, který vám pomůže zpevnit postavu a spálit neforemné zásoby tuku.

Trénink obsahuje tři cviky zaměřené na ženské problémové partie. Tyto cviky jsou následně proloženy krátkým, ale intenzivním během, celý trénink je zakončen krátkou, pomalou chůzí, která slouží ke zklidnění organismu a vydýchání.

10 minut běh

Desetiminutový běh vyšší intenzity. Pro větší efekt můžete zařadit kopcovitý terén.

Tricepsové kliky

Prvním cvikem, který následuje po běhu, jsou tricepsové kliky. V těchto partiích bývá velice často problém s povislou kůží. Jednoduše se za zády zapřete o lavičku a natáhněte nohy před sebe.

Následně začněte spouštět trup k zemi, co nejníže budete moci. Lokty směřují dozadu, záda jsou rovná a hlava v prodloužení páteře. Následně trup opět vytlačte do výchozí pozice.

Směrem dolů provádíte nádech, směrem nahoru výdech. Celý cvik odcvičte ve třech sériích po 15 opakováních.

10 minut běh

Desetiminutový běh vyšší intenzity. Pro větší efekt můžete zařadit kopcovitý terén.

Přítahy kolen ve vzporu křížem

Dalším cvikem, který následuje po druhém běhu, jsou přítahy kolen ve vzporu. Tento cvik dokáže efektivně procvičit břišní svalstvo a to jak přímé, tak šikmé.

Jednoduše opřete předloktí o lavičku a natáhněte nohy tak, aby celé tělo tvořilo jednu přímku.

Střídavě přitahujte kolena křížem k hrudníku. Tento cvik vyžaduje nepatrně rychlejší tempo, které zajistí větší důraz kladený na břišní svalstvo. Cvik provádějte ve třech sériích po 20 opakováních pro každou nohu.

10 minut běh

Desetiminutový běh vyšší intenzity. Pro větší efekt můžete zařadit kopcovitý terén.

Výstupy na lavici

Posledním cvikem, který opět následuje po intenzivním běhu, jsou výstupy na lavici s následným zdvihem kolene. Tento cvik, který je záměrně zařazen po třech běžeckých úsecích, efektivně procvičí stehna a hýždě, a můžete si být jista, že bude pálit.

Postavte se před lavici, proveďte výstup jednou nohou. Poté následuje výstup i druhé nohy, u které ovšem pohyb nezastavujte a pokračujte až do bodu, kdy provedete zdvih kolene. Následně se opět vraťte do výchozí pozice a cvik proveďte i na druhou nohu. Cvik proveďte ve třech sériích po 15 opakováních pro každou nohu.

15 minut pomalá chůze

Na samotný závěr zařaďte pomalou chůzi, která poslouží k závěrečnému uvolnění, ale také skvěle podpoří vaše hubnutí. V tomto tréninku je u chůze uvedeno 15 minut. Rozhodně ovšem není zakázáno závěrečnou chůzi protáhnout třeba až na 45 minut.

Nevíte, jak cvičit? Pomoci vám mohou instruktážní videa, která najdete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám