Hlavní obsah

Hubneme do plavek – kruhový trénink pro krásné pozadí

Novinky, Karel Markel, Supertělo.cz

Vyzkoušejte jednoduchý trénink, který rychle a efektivně vytvaruje vaše pozadí do sexy křivek. Cvičit můžete navíc i v pohodlí domova.

Foto: Karel Markel, Supertělo.cz

Hubneme do plavek – kruhový trénink pro krásné pozadí

Článek

Ženská hýždě patří k těm nejproblémovějším tělesným partiím. Na těchto místech se u žen velice snadno usazuje tuk, vzniká pomerančová kůže a pozadí postupem času získává stále větší rozměr a neforemný tvar.

Tomu však lze předejít díky správné životosprávě, častým pohybem a především díky správnému cvičení. A jedno takové si představíme v přiloženém videu.

Jedná se o kruhový trénink, který je kompletně zacílen na hýžďové svalstvo, a který vašemu pozadí vrátí ty správné tvary.

Kruhový trénink pro krásné pozadíVideo: Supertělo.cz

Skákané výpady

Jako úvodní cvik poslouží skákané výpady, které jsou velice náročné i bez použití zátěže. Do pohybu zapojíte jak svalstvo hýžďové, tak svalstvo stehen a hluboké stabilizační svalstvo. Během provádění cviku nezapomínejte pravidelně dýchat.

Přenášení váhy

U druhého cviku přenášíte váhu z jedné strany na druhou. Pohyb provádějte pomalu, kontrolovaně a záda mějte po celou dobu v přirozené poloze. Nijak se nehrbte, ani nepředklánějte. Chodidla obou nohou jsou po celou dobu pevně přitisknuta k podlaze.

Přítahy kolen k hýždím na míči

K poslednímu cviku budete potřebovat gymnastický míč. Tento cvik skvěle procvičí vaše hýžďové svalstvo a také často opomíjenou zadní stranu stehen. V pozici, při které jsou nohy natažené, je celé tělo v jedné přímce. Trup se nikterak nepropadá. Samozřejmostí je opět pravidelné dýchání.

Poté, co celý okruh ukončíte, automaticky přecházíte na okruh druhý a následně na třetí. Po ukončení každého okruhu následuje minutová pauza. Aby bylo vaše snažení ještě efektivnější, můžete využít i následující tipy.

Naordinujte si dlouhé procházky

Pravidelný pohyb je pro správné fungování těla zcela zásadní. Nemusí se ovšem jednat pouze o cvičení. Velice vhodné jsou také dlouhé procházky pomalým tempem, díky kterým bude vaše tělo efektivně spalovat tuk.

Nebojte se tuku

Zařaďte do svého jídelníčku více zdravých tuků. Vhodné jsou nejrůznější ryby, ořechy, avokádo, olivy, popřípadě olivový či kokosový olej.

Zkraťte trénink

Lidé si často myslí, že delší trénink automaticky znamená více spálených kalorií a tedy více spáleného tuku. Tak to ovšem není.

Pokud je trénink příliš dlouhý, do těla se začne vyplavovat stresový hormon kortizol a tělo následně přestane efektivně spalovat tuk. Trénink by neměl přesáhnout jednu hodinu.

Čtyři ženské mýty a pravdy o hubnutí najdete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám