Hlavní obsah

Zpevněte paže a předejděte povislé kůži

Novinky, Karel Markel, Supertělo.cz

Kvůli povislé kůži nemusíte hned hledat plastického chirurga. Stačí pár jednoduchých cviků, které posílí svalstvo paží a problém je vyřešen.

Foto: Karel Markel, Supertělo.cz (4x)

Zpevněte paže a předejděte povislé kůži.

Článek

Problémy s povislou kůží v oblasti paží trápí ženy po celém světě. Mnohé zcela zbytečně navštěvují plastické chirurgy a snaží se tak problém vyřešit operativně. Tímto způsobem se sice lze problému zbavit rychle, ale rozhodně ne nastálo.

Mnohem vhodnější a také levnější je svaly paží pravidelně procvičovat. Samotné svaly se tak posílí, získají ladné křivky a kůže kolem nich se natáhne a zpevní.

1. Dámský klik

Prvním cvikem je dámský klik, díky kterému procvičíte prsní svaly, problémovou partii v podobě tricepsů a také horní část zádového svalstva, které vám pomůže s držením vzpřímeného postoje a odstraní tak problémy s ne příliš estetickým hrbením.

Nejprve zaujměte základní pozici. Klekněte si, opřete se pažemi o podložku a srovnejte záda tak, aby páteř byla v přirozené poloze a hlava v jejím prodloužení. Nyní proveďte nádech a začněte trup spouštět až k podložce. V této pozici tři vteřiny setrvejte a následně se s výdechem vraťte do výchozí pozice. Pokud je pro vás tento cvik příliš jednoduchý, můžete použít klasický klik, při kterém jsou nohy natažené.

2. Tricepsový klik

Tento cvik je zacílen na jednu z nejvíce problémových partií, kterou jsou tricepsy. Právě u nich je povislá kůže velice častým problémem, kvůli kterému ženy zbytečně vyhledávají plastické chirurgy. Ke cviku budete potřebovat lavici nebo židli. Popřípadě můžete využít rám postele.

Otočte se zády a opřete se dlaněmi o lavici tak, aby váha těla spočívala na propnutých pažích a patách. Záda jsou po celou dobu provádění cviku rovná a lokty jsou od sebe na šířku ramen.

Pro jednoduší provedení můžete mít nohy pokrčené. Pro ztížení mějte nohy natažené. S nádechem začněte klesat až do nejnižší možné polohy. V té tři vteřiny setrvejte a následně s výdechem tělo opět pomocí paží vytlačte do výchozí pozice.

3. Roztahování gumy

Tento cvik skvěle posílí svalstvo ramen a paží. Budete potřebovat gymnastický míč a posilovací gumu. Pokud míč nemáte, můžete jednoduše využít například klasickou židli. To, jak moc bude cvik náročný, můžete korigovat zkrácením, popřípadě prodloužením samotné gumy.

Nejprve přisedněte gumu a uchopte oba její konce tak, aby dlaně směřovaly vzhůru. Srovnejte záda tak, abyste seděla vzpřímeně a páteř tak byla v přirozené pozici. Nadechněte se a proveďte pohyb paží vzhůru tak, aby se dlaně dostaly až na úroveň ramen. V této pozici tři vteřiny setrvejte a následně se s výdechem vraťte zpět do výchozí pozice.

Z těchto tří cviků si můžete jednoduše poskládat rychlý, ale přesto efektivní trénink, který si můžete zacvičit i doma. Cviky můžete odcvičit v tomto pořadí, ale samozřejmě je lze i přeskupit, aby vyhovovaly vašim potřebám. Pro každý cvik použijte alespoň 12 opakování.

Po dokončení všech cviků si dejte minutovou pauzu a následně celý postup zopakujte. Počet okruhů již závisí na vašich schopnostech. Osobně doporučuji okruhy alespoň tři.

Potřebujete do léta rychle zhubnout, ale nevíte jak? Nejlepší program pro hubnutí najdete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám