Hlavní obsah

Zbavte se tuku okolo pasu

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Léto se kvapem blíží a vy jste právě zjistily, že kromě plavek, slunečních brýlí a dalších doplňků k vodě máte ještě jeden. Toho byste se ale raději zbavily – jsou to totiž tukové polštáře okolo pasu.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Zbavte se tuku okolo pasu.

Článek

Zatočit s tukovými polštáři můžete kromě zdravé stravy také pomocí intenzivního cvičení.

Jelikož do léta už nezbývá moc času, začněte nejlépe hned teď a následující kruhový trénink praktikujte alespoň 4x týdně.

1. Částečná zkracovačka

Tímto cvikem zapojíte do práce přímé břišní svaly, při správném provedení také vnitřní břišní svaly. Lehněte si na podložku, nohy jsou pokrčené, opřené chodidly o zem. Zvedněte hlavu a ramena od země, brada je přitisknutá k hrudníku, ruce si dejte v týl.

S výdechem proveďte přítah směrem nahoru, kde na vteřinu zastavíte, s nádechem se vraťte zpět, avšak nepokládejte hlavu a ramena na zem, svaly by měly zůstat stále v napětí. Vnitřní svalstvo zapojíte nejlépe tak, že se budete snažit mít co nejvíce zatažené břicho, pupík tlačit k páteři a budete zhluboka dýchat. Důležité je provádět pohyby silou a tahem, ne švihem. Udělejte 20-25 pomalých opakování.

2. Šikmé přítahy loktu ke koleni

Tento cvik je zaměřen na šikmé, ale i přímé břišní svalstvo. Lehněte si na záda, zvedněte hlavu a ramena od země, bradu přilepte na hrudník, ruce dejte v týl. Zvedněte pokrčené nohy a poté s výdechem proveďte přítah jednoho kolene a současně protilehlého loktu směrem k sobě pomocí břišních svalů, přičemž se trup vytočí směrem do strany.

Druhou nohu současně protáhněte nad zemí. Poté se vraťte s nádechem zpět do výchozí pozice, s výdechem proveďte to samé na druhou stranu. Břicho mějte po celou dobu pohybu zatažené. Udělejte 10 opakování na každou stranu.

3. Přítahy kolen k trupu na boku

Toto je cvik, který je zacílen na šikmé břišní svaly. Lehněte si na bok, opřete se o jedno předloktí, druhou ruku si dejte za hlavu, nohy natáhněte a držte nad zemí. S výdechem proveďte pokrčení nohou a současně přitažení trupu směrem nahoru k nohám. S nádechem se vraťte zpět do výchozí pozice.

Dbejte na to, abyste opravdu přitahovaly trup nahoru pomocí břišních svalů a neprováděly pohyb opírající se rukou. Proveďte 15 opakování a pak strany vystřídejte.

Cvičení provádějte nejlépe formou kruhového tréninku, kdy odcvičíte jeden cvik za druhým bez jakékoliv pauzy. Tu si dáte až po třetím cviku, a to v délce 60 vteřin. Toto celé opakujte dohromady čtyřikrát.

Myslíte si, že díky kardiu budete hubnout? Jak je to doopravdy, se dozvíte na webu Supertělo.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám