Hlavní obsah

Hubněte díky kruhovému tréninku

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Chcete zhubnout, a to co nejrychleji, ale nemáte dostatek času na chození do posilovny? V tom případě musíte začít s opravdu intenzivním domácím cvičením, na které nepotřebujete nic než vlastní tělo.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (5x)

Hubněte díky kruhovému tréninku

Článek

Stačí čtyři cviky, které si zacvičíte formou kruhového tréninku. Tento trénink vám nezabere moc času, a pokud budete cvičení provádět minimálně čtyřikrát týdně, výsledky budou stát za to.

1. Dřepy

Tímto cvikem zapojíte všechny svaly na nohou. Stoupněte si s nohama více než na šířku boků, špičky mírně vytočte ven a s nádechem proveďte dřep, kdy budete tlačit zadek dozadu a co nejvíce dolů. S výdechem jděte zpět nahoru. Záda a hlavu držte rovně. Proveďte 25 opakování.

2. Kliky

Cvik je zaměřen na celou horní část těla s důrazem na hrudník, ramena a ruce. Ale zabírají při něm i nohy a trup včetně břicha. Lehněte si na zem na břicho, ruce si dejte více než na šířku ramen a zapřete se o dlaně a o špičky nohou.

S výdechem proveďte výtlak vzhůru, kdy budete mít trup a záda zcela rovně a břicho zatažené. Poté se s nádechem vraťte dolů, ale neměly byste břicho položit na zem. Udělejte alespoň 10 – 15 opakování.

3. Podpor na boku

Cvik zabírá na celý trup, ruku i nohy a posílíte jím zároveň vnitřní svalstvo trupu. Lehněte si na bok a opřete se o předloktí. Nohy si dejte na sebe a zapřete se hranou chodidla o zem.

Zvedněte bok od země tak, že budete mít celé tělo v jedné rovině a zpevněné.  Snažte se co nejvíce zhluboka dýchat a vydržet v pozici alespoň 30 vteřin. Poté udělejte to samé na druhém boku.

4. Hmitání se zvednutýma nohama

Tento cvik je skvělý na posílení svalstva břicha, a to vnějšího i vnitřního. Lehněte si na  záda, zvedněte hlavu, ramena a nohy od země tak, abyste se neprohnuly v bedrech a měly celou dobu zpevněné břicho. Bradu tlačte na hrudník, ruce dejte před sebe a provádějte jimi hmitání. Přitom zhluboka dýchejte a s výdechem vždy co nejvíce zatáhněte břicho. Toto vydržte alespoň 45 vteřin.

Cvičte jeden cvik za druhým a celý okruh 5x zopakujte. Druhý den budete určitě vědět o všech svalech v těle. To vás ale nesmí odradit od dalšího cvičení. Dejte  si den pauzu a další den si uvedený trénink opět zacvičte.

Proč se vám nedaří hubnout a co děláte špatně? Odpověď najdete na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám