Hlavní obsah

Tři jednoduché cviky pro dokonalé pozadí

Novinky, Anna Vaculíková, Supertělo.cz

Nemáte čas chodit do fitka, ale máte pocit, že váš zadek potřebuje trochu zpevnit? Využijte těchto tří skvělých cviků a možnosti zacvičit si doma.

Foto: Anna Vaculíková, Supertělo.cz (4x)

Tři cviky pro dokonalé pozadí

Článek

Neodkládejte to, buďte důsledné, cvičte ob den a výsledky se brzy dostaví. Díky následujícím cvikům vytvarujete své pozadí tak, že jej budete mít lepší než všechny vaše kamarádky.

Neříkejte si, že začnete zítra. Začněte hned teď a tím dřív se přiblížíte svému vysněnému pozadí.

1. Výpady v chůzi

Při tomto cviku budou zabírat svaly téměř celých nohou. Pokud ale chcete zacílit cvik co nejvíce na zadek, musíte jít při výpadu co nejvíce dolů a snažit se protáhnout krok. Ze stoje spatného vykročte jednou nohou co nejvíce dopředu a jděte dolů tak, aby se koleno zadní nohy téměř dotklo země.

S výdechem jděte nahoru a zadní nohu přitáhněte k přední, takže vlastně dokončíte krok dopředu. Pokračujte stejným způsobem druhou nohou a dále nohy střídejte. Udělejte alespoň 10 kroků (výpadů) každou nohou.

2. Přítahy pat k hýždím na míči

Tento cvik výborně odizoluje zadní stranu stehen a zadek. Použijte velký míč, na který si položte paty, nohy budete mít rovné. Pokud nemáte míč, můžete cvik dělat s chodidly opřenými o zem. Lehněte si na záda, paty položte na míč a zvedněte pánev.

S výdechem přitáhněte paty k hýždím tak, že budete rolovat míč směrem k sobě. S nádechem vracejte nohy zpět do narovnání. Proveďte 15 – 20 opakování.

3. Unožování na boku s gumou

Cvikem zapojíte vnější stranu hýždí. Lehněte si na bok, hlavu si můžete podepřít rukou. Okolo kotníků si obmotejte posilovací gumu. Poté s výdechem zvedejte propnutou nohu tak, aby se guma co nejvíce napnula. Špička by měla být přitažena k holeni.

S nádechem vracejte nohu zpět dolů. Pokud chcete zvýšit náročnost, nevracejte nohu úplně dolů, ale snažte se, aby guma byla stále napnutá a provádějte pohyb nahoru a dolů. Udělejte alespoň 20 opakování na každou nohu.

Uvedený trénink odcvičte nejlépe formou kruhového tréninku, kdy budete cvičit jeden cvik za druhým a teprve po posledním z nich si dáte pauzu v trvání 45 vteřin. Poté celé kolo zopakujte ještě třikrát.

Chcete zhubnout? Přečtěte si nejdůležitější rozhovor o hubnutí na webu Supertělo.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám